Súlyos sérüléssel kezdett az MTK edzője - REAKCIÓ

Supka és az elveszített két pont.

Forrás: kisvardafc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az MTK és a Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott egymással szombaton az NB I-ben. A döntetlennel egyik csapat sem lehet igazán elégedett - a lefújás után egyik tréner sem volt az.
 

"Sajnos a korai csere megnehezítette a dolgunkat és a variációs lehetőségeinket. Ami Dimitrov sérülését illeti: amit a félidőben láttam, az nem volt túl biztató, nagyon fel volt dagadva a bokája, elsőre súlyosnak tűnik a sérülése, de reméljük a legjobbakat" - kezdte Michael Boris, az MTK edzője, reagálva a meccs eleji súlyos sérülésre, ami befolyásolta a találkozót. "Nagyon tapasztalt, erős játékosokból álló csapat a Kisvárda, így az volt az elsődleges célunk, hogy megtörjük a középpályás játékukat, már ott megállítsuk őket - ez helyenként sikerült, helyenként nem. Örülök, hogy megszereztük a vezetést, annak nem, hogy nem sikerült megtartani. A Kisvárda egyenlítő gólja előtt nekünk volt egy nagy helyzetünk, ha azt kihasználjuk, alighanem másképp alakult volna a folytatás, illetve a végén Prosser átadása után még Miovski előtt is ott volt a lehetőség arra, hogy megszerezzük a győztes találatot. Nem lehetünk elégedettek a döntetlennel, de nyilván ez a helyzet, vagyis hogy az utolsó két meccsünkön veretlenek maradtunk, némileg elfogadhatóbb, mint amilyenben a Budafok elleni hazai mérkőzés után érezhettük magunkat" - mondta.

Brutális belépő: súlyos az MTK-játékos sérülése - VIDEÓ - NB1.hu

 

Supka Attila, a Kisvárda trénere sem volt igazán boldog. "Azt gondolom, eddig nem voltak problémáink a helyzetkihasználással, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a Honvéd ellen nyertünk, de győztünk az Újpest és a Mezőkövesd ellen is. A mai mérkőzésen elkapkodtunk egy-két olyan szituációt, amivel eldönthettük volna a dolgokat - például az utolsó pillanatban, amikor a kapust is kicseleztük, középre be kellett volna passzolni, az üres kapuba tudtunk volna gólt rúgni, és megvan a mérkőzés. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor eredményesek tudunk lenni a későbbiekben" - fogalmazott.


EMLÉKEZTETŐ
 

MTK-KISVÁRDA 1-1

Az MTK eddig mindegyik meccsét elveszítette a Kisvárda ellen, ám most 1-1-es döntetlennel végződött a 8. forduló első meccse. A hazaiak vezető gólja egy igencsak vitatható tizenegyes után született, néhány másodpercig gondolkozott is a játékvezető. A vendégcsapat egyenlített a második játékrészben, majd mind a két félnek voltak lehetőségei arra, hogy eldöntse a meccset. Ezzel az eredménnyel egyik gárda sem tudott fellépni a dobogóra, maradtak a középmezőnyben.

 

MTK-Várda: súlyos sérülés - NB1.hu

 

 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: MILAN MIJATOVIC

Sokat köszönthet neki a csapata, hogy a remek teljesítményével pontot tudott szerezni. A gólról nem tehetett, azonban számos kulcsfontosságú védésével hozzájárult ahhoz, hogy ne kapjon több gólt az MTK.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: AZ MTK HOSSZABBÍTÁSBAN

A 90+2. percben Prosser indult meg, majd remekül passzolt az ötösre befutó Miovszki elé, azonban a levételt elrontotta, ám Dombó jól vetődött ki a kapujából.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

23. perc: Gerát rúgta fel Szimovics a tizenhatoson belül, néhány másodperc után tizenegyest ítélt a játékvezető. A sértett állt oda a labda mögé, magabiztosan a bal alsóba lőtt. 1-0

59. perc: Viana jobbról adott középre, Kovácsréti érkezett a labdára és a kapuba segítségével a hálóba juttatta. 1-1

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben az MTK Újpestre látogat, míg a DVTK-t fogadja hazai pályán.

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1084 néző v.: Antal
MTK: Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Ferreira - Balázs (Ikenne-King, 84.), Mezei, Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9., Prosser, 64.), Herrera - Gera D., Miovski
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Simovic - Navratil (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Cukalasz, 86.), Sassá (Camaj, a szünetben) - Viana (Horváth Z., 81.)
gólszerzők: Gera D. (24., 11-esből), illetve Kovácsréti (60.)
sárga lap: Cseke (75.), illetve Camaj (70.), Melnyik (76.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink