Suduva-FTC: a pálya talaja!

Fontos eredménysorra emlékeztetett a Fradi.

Forrás:

Mint írtuk, gyenge színvonalú mérkőzésen játszott 0-0-t tegnap az FTC a Suduva vendégeként az Európa-ligában, azaz minden esélye megvan arra a magyar bajnoknak, hogy bejusson a csoportkörbe, hiszen a visszavágót a tömött Groupama Arénában rendezik majd meg. És Máté Csaba, az FTC pályaedzője arról beszélt a klub honlapjának, hogy nem csak a fanatikusok segítsége lesz majd ami az előnyükre válhat.

 

„Az történt a mérkőzésen, amit előzetesen vártunk. Egy nagyon masszívan védekező csapat ellen játszottunk, próbáltak veszélyes kontrákat vezetni. Arra készültünk, hogy ezt a zárt védekezést megtörjük, illetve figyeltünk, hogy a kontráikból ne alakuljon ki helyzet, és hogy a pontrúgásaikat megfelelően hárítsuk. A védekező feladatokat mi is maximálisan elvégeztük, hiszen néhány oldalról érkező szabadrúgáson kívül nem nagyon tudtak odaérni a kapu elé az első tíz perc után. Távoli lövésekig jutottunk el, mindig jól tartottuk a labdát a kapujuk előtt, sajnos az utolsó támadóharmadban nem sikerültek a megoldásaink. A pálya sem könnyítette meg a dolgunkat, nagyon mély talajú volt a játéktér, ez néhányszor megtréfálta a játékosokat. Így fizikálisan is kimerítőbb játszani. Olyan eredményt értünk el, amely bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt. Hatékonyabbnak kell lennünk a befejezéseknél, mert ennyi próbálkozásból, mint amennyi az első Suduva elleni találkozón volt, mindenképpen be kell találni. Azt várom, hogy hazai pályán még nagyobb helyzeteket fogunk kialakítani, nem csak a távoli lövésekig és a pontrúgásokig fogunk eljutni. A hazai közönség akkora pluszt fog adni a csapatnak, amellyel meg fogjuk tudni oldani a feladatunkat. A Groupama Arénában biztos vagyok benne, hogy jobb talajkörülmények között gyorsabb lesz a játékunk, fel kell vállalnunk a párharcokat, illetve szükség lesz azokra az egyéni megvillanásokra, amelyek akár el is dönthetik a találkozót és a továbbjutás sorsát is.”

 

A Fradi honlapja fontos eredménysort is közölt az ellenféllel kapcsolatban: „Ellenfelünk korábban a már biztosan az Európa Liga csoportkörében szereplő ciprusi APOEL csapatát 3-1-re, az izraeli Maccabi Tel Avivot 2-1-re győzte le, míg a skót 50-szeres bajnok Celtic-kel 1-1-et játszott hazai környezetben.”

Legfrissebb híreink