Storcknak megint igaza volt! Döntetlen az év legnehezebb meccsén

Tórshavn – A feröeriek kapufát lőttek, Stieber ziccert hibázott a hajrában.

Forrás: MTI

Feröer-szigetek - Magyarország 0-0

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck most nem keverte annyit a lapokat, ugyanis a mindenki által várt kezdő futott ki a pályára Tórshavnben. Talán csak Priskin Tamás kezdetése volt meglepő, de a norvégok elleni Eb pótselejtező óta tudjuk, hogy ő bármikor meghálálhatja a bizalmat.

 

Jól kezdtük a mérkőzést, a labda szinte csak nálunk volt és úgy tűnt megvan a csapat ritmusa támadásvezetésben, azonban kapura nem tudtunk lőni. Az első védést a Király Gábor 1-es mezét megöröklő Gulácsi Péter mutatta be, aki a tizedik percben fogta Edmundsson távoli löketét.

 

Egy perccel később Kádár sárgult be, majd Hendriksson veszélyeztetett egy 17 méteres szabadrúgásból, de szerencsénkre a labda elkerülte a jobb felső sarkot. Tíz perccel később Lang Ádám kifejelt labdája után ismét a feröeri támadó veszélyeztetett, de a kapáslövése jócskán elkerülte a kapunkat.

 

A 27. percben a megsérült Priskin Tamás helyére Szalai Ádám érkezett, aki 2014. október 14-én gólt szerzett a Feröer-szigetek elleni Eb-selejtezőn. A Hoffenheim támadója jól szállt be a meccsbe, sokat mutatta magát és az összjátékból is kivette a részét. A legnagyobb (vagy az egyetlen) magyar helyzet is a nevéhez fűződött: Dzsudzsák löbbölt be egy labdát a védelem mögé, a meginduló Kleinheisler megzavarta a kapujából kimerészkedő Nielsent, akiről kipattant a labda egyenesen Szalai elé, de a mieink támadója 17 méterről az üres kapu mellé lőtt. Mentségére szóljon, hogy hárman is álltak tizenhatoson belül.

 

 

A fordulás után ismét a feröeriek veszélyeztettek, de Hansson belöbbölt labdájára Gulácsi remek ütemben érkezett, óriásit mentve az érkező Joensen elől. Negyed óra után azonban újra felbátorodtak a hazaiak és három perc alatt három gólt is szerezhettek volna, de szerencsénkre két ziccerből egyszer sem találtak kaput, míg egy harmadik veszélyes lövést sikerült szögletre tisztáznunk.

 

Negyed órával a vége előtt úgy tűnt, hogy a mieink kezdenek feléledni. A csereként érkező Nikolics Nemanja rögtön helyzetbe került, de a lövését az utolsó pillanatban blokkolta egy menteni igyekvő hazai védő. Egy perccel később a rengeteget robotoló Kleinheisler László eresztett meg egy 18 méteres lövése, de Nielsen vetődve hárította a kísérletet.

 

Az utolsó öt percre ismét felpörögtek az események, mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. A 86. percben „Fortuna” a mi kezünket fogta, ugyanis Hansson 11 méterről leadott lövése a jobb kapufán csattant. Azonban pár másodperccel később már elengedte, mert Stieber ziccerbe került, de közelről a feröeri kapusba lőtte a labdát.

 

Bernd Storck nem tévedett, amikor az év legnehezebb meccsének nevezte a Feröer-szigetek ellenit, mert ha őszinték akarunk lenni, akkor el kell ismerni, hogy a játékunk alapján ma az egy pontnak is csak örülhetünk. A magyar válogatottról mindent elmond, hogy a mezőny legjobbja a kapusa, Gulácsi Péter volt.

 

Feröer-szigetek – Magyarország 0–0. Az élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink