Storck utódlása: három magyar és Rossi a jelölt

Budapest – Lehet, az egyikük még egy magyart kap maga mellé.

Forrás: Blikk

Belebukott a vb-selejtezős kudarcokba Bernd Storck (54), a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elfogadta a lemondását. Sőt máris a távozó német tréner utódát keresi Csányi Sándor (64), a testület elnöke – írta a Blikk.

 

Információik szerint négy tréner közül kerülhet ki a befutó: Szélesi Zoltánra, Lőw Zsoltra, és mint azt a Blikk elsőként megírta, az olasz Marco Rossira vagy Szabics Imrére eshet a választás.

 

– A szövetség új feladatot kapott, meg kell találni azt a szakembert, aki visszatéríti a válogatottat a franciaországi Eb-n tapasztalt sikeres útra. A tárgyalások már a napokban elkezdődnek, és hamarosan eredmény is várható – nyilatkozta Csányi Sándor. – Ha nem tudunk október 25-ig a szempontjainknak megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni, akkor megbízott szakvezetőre lesz szükségünk.

 

null

null

 

Grafika: Hódi Nikoletta - Blikk

 

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a november 10-én Luxemburgban, majd 14-én hazai pályán, Costa Rica ellen esedékes felkészülési meccseken Storck eddigi egyik segítője, az U17-es válogatottal sikeres Szélesi Zoltán irányít ideiglenesen. Ez egyfajta főpróba is lehet számára, amely után akár véglegesíthetik is a poszton, de előfordulhat, hogy más fiatal magyar trénerrel közösen dolgozhat majd együtt a nemzeti csapat élén.

 

Megkerestük a szakembert, de egyelőre nem tudott nyilatkozni a témával kapcsolatban.

Így köszönt el Storcktól Dzsudzsák - kép - NB1.hu

Dzsudzsák búcsúja Storcktól

Legfrissebb híreink