Storck szerint Izlandon és Ausztrián sem fogunk átgázolni

Budapest – A kapitány szerint nagyon fontos a megfelelő önbizalom.

Forrás:

A szövetségi kapitány szerint se Izlandon se Ausztrián nem fog átgázolni a magyar labdarúgó-válogatott, hiszen Eb-csoportellenfeleink már tíz éve hoztak olyan fontos változtatásokat a labdarúgásukban, amit mi két-három éve vezettünk be. Ezért a legnagyobb fegyverünk az önbizalom lehet.

 

Senki ne gondolja, hogy átgázolunk Izlandon vagy Ausztrián – mondta Bernd Storck, az Európa-bajnokságra készülő labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint az említett csoportellenfeleink jóval előttünk járnak, hiszen ők már tíz éve meghozták azokat a változtatásokat a labdarúgásban, amik nálunk csak 2-3 éve jelentek meg. A kapitány szerint a csapat sikere nagymértékben az önbizalmon múlik.

 

„Az én dolgom, hogy magasabb, nemzetközi szintre emeljem a játékosokat. Fejlesztem a mentalitásukat, beszélgetek a játékosokkal, hogy önbizalmat nyerjenek” – mondta az M45 Sportnak adott nyilatkozatában a szövetségi kapitány. A német szakember hangsúlyozta, el kell hitetnie a játékosaival, hogy az Eb-n képességben fel tudnak zárkózni a csoportellenfelekhez.

 

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Európa-bajnokságon: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Legfrissebb híreink