Storck szerint az U20-as csapat tovább mehetett volna

Budapest – Az új kapitány nem forgatja fel a válogatottat

Forrás:

A magyar válogatott szövetségi kapitánya Bernd Storck, Pakson járt, a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzést tekintette meg élőben. A mérkőzést megelőzően egy rövid exkluzív interjút adott a zöld-fehérek hivatalos honlapjának- Hogy élte meg, hogy az U20-as világbajnokságon drámai mérkőzésen búcsúznunk kellett Szerbia, a későbbi világbajnok ellen?- Összességében elégedettek lehetünk, mivel kevesen vártak tőlünk olyan teljesítményt, mint amit Új-Zélandon nyújtottunk. Sok új játékos került a keretbe, akiket nem volt egyszerű csapattá formálni. Mégis olyan játékot mutattunk, olyan csapatok ellen, ami sokak számára váratlan volt. Ilyen szempontból elégedettek lehetünk. Helyt álltunk olyan nemzetek válogatottjaival szemben, mint Brazília, vagy Nigéria, vagy a későbbi világbajnok Szerbia. Sajnos utóbbiakkal, egy elég szerencsétlen meccset sikerült játszanunk, pedig, ha őket legyőzzük, akkor véleményem szerint még tovább mentünk volna egy-két kört. - Ha egy bizonyos logika mentén gondolkozunk, akkor, ha sikerült volna a továbbjutás a szerbek ellen, most mi lennénk a világbajnokok?- Nem, azért ezt nem hiszem. Ugyanakkor, ahogy említettem még egy-két kört biztosan mentünk volna. Ez a magyar labdarúgás számára azért lett volna jó, mert emelte volna a presztízsét, és több fiatal jelentkezett volna focizni, ami a kluboknál dolgozó edzők és vezetők számára megkönnyítette volna a munkát, és nekünk is kevésbé kellene aggódni a jövőt illetően. 
fotó: paksifc.hu  Dzsudzsák Balázs engedett, jól haladnak a tárgyalások a Herthával - Miután Dárdai Pált a Herta visszahívta, Önt kérték fel a szövetségi kapitányi posztra. Mit gondol, csapatának az U20-as világbajnokságon mutatott teljesítménye mennyire játszott szerepet ebben a megbízatásban?- Nyilván ez volt az egyik ok. Azonban az is mellettem szólt, hogy eddig is szoros kapcsolatot ápoltam a válogatottal, sokat tudtam róluk, ismertem az ott folyó munkát, és Dárdai Pállal is egyezőek voltak az elképzeléseink. Jó felfogásban vívták meg az eddigi mérkőzéseket, jó helyen is állunk, tehát nem áll szándékomban igazán sok változtatást végrehajtani. Ilyenkor mindig az a kérdés, hogy honnan szerződtessenek új kapitányt. Kívülről érkező embert ültessenek az előző helyére, vagy inkább egy belső munkatárssal oldják meg a pótlást. Az első esetben mindig nagy változtatások szoktak történni, míg a második variációnál esélyt adnak a folytonosságra. Úgy gondolom, hogy a mi helyzetünkben most ez utóbbira volt szükség, és ezért is döntöttek mellettem. 

Dárdai Pál szerint a 3. helyet már megszereztük

 - Ki, vagy mi után érdeklődik Pakson?- Ne várja tőlem, hogy bárki nevét is megemlítsem most ebben a beszélgetésben. Nyilván nem véletlenül választottam ezt a mérkőzést. Maradjunk annyiban, hogy Paks egy szép kisváros, és én nagyon kíváncsi voltam már rá. De félretéve a tréfát, nem szeretnék konkrét labdarúgókról beszélni. Korainak tartom még, hiszen ez még csak a második forduló. - Annyit elárul, hogy van-e kiszemeltje?- Ennyit igen, van. Egyébként jobb szeretem tévén keresztül nézni a játékosokat, olyankor nem tudják, hogy figyelem őket. Most azonban arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen munkát végeznek bemelegítéskor. - Jelenleg két tisztsége is van a magyar labdarúgásban, sportigazgató és szövetségi kapitány egy személyben. Nem sok feladat ez egy embernek?- Az eddigi ittlétem alatt sikerült egy olyan stábot magam köré gyűjteni, amelyik remekül végzi a munkáját. Remek emberek alkotják a csapatot, és megbízom bennük. Az ő általuk nyújtott segítség teszi lehetővé számomra azt, hogy mindkét poszton megálljam a helyem. 

Élő közvetítés Kubatov Gábor sajtótájékoztatójáról

 

Legfrissebb híreink