Storck: Svájc ellen mögöttünk lesz a tizenkettedik csapattagunk

Telki – Gera szerint jobb állapotban lesz a csapat, mint Feröer ellen.

Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott és az U21-es csapat itthon játszó tagjai megkezdték a felkészülést a soros selejtezőkre.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány vezetésével megkezdődött az A-válogatott és az U21-es csapat itthon játszó tagjainak összetartása Telkiben. A felnőttekre a Svájc elleni hazai és a Lettország elleni idegenbeli vb-selejtező vár, míg a fiatalokra a portugálok elleni hazai és a görögök elleni idegenbeli Eb-selejtező. A kapitány elmondta: első alkalommal készülnek együtt a két válogatott tagjai, és a közös munka több előnnyel is jár.

 

- Az A-válogatott és az U21-es csapat ugyanabban a stílusban játszik, technikailag és taktikailag is azonos a játékosok felkészítése, és a közös munka egyben jelzés is a fiatalok számára, hogy van esélyünk a közeljövőben felkerülni az A-válogatottba. Sok tehetséges futballista van az U21-es együttesben, de további kell fejlődniük ahhoz, hogy egy szinttel feljebb léphessenek. A portugálok és a görögök elleni mérkőzések kiváló szintfelmérők lesznek a számukra – mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak Telkiben tartott sajtótájékoztatóján.

 

A kapitány a felnőtt csapattal kapcsolatban elmondta: Böde Dániel és Priskin Tamás sérülés miatt nem állhat a válogatott rendelkezésére, és Korcsmár Zsolt, valamint Lovrencsics Gergő játéka is kérdéses az októberi selejtezőkön.

 

- Vannak sérültjeink, de nem állunk rosszul, a fiatalokat szükség esetén bátran felhozhatjuk a felnőtt csapatba. Pozitívan gondolkodom, optimista vagyok a soros selejtezők előtt. Itt szeretném megköszönni a szövetségnek és a klubvezetőknek, edzőknek, hogy ismét lehetőség nyílik egy plusz hetet együtt készülnie a csapatnak, ez roppant fontos a játékosok fejlődése szempontjából - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki néhány mondat erejéig visszautalt a feröeri vb-selejtezőre is.

 

- Tisztában vagyunk azzal, hogy nem játszottunk jól Feröeren. Alaposan kielemeztük a mérkőzést, tudjuk, hogy mi vezetett a visszafogottabb teljesítményhez. Nem akarok kifogásokat keresni, de több oka is volt, hogy nem ment a játék. Svájc ellen azonban egy teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk. Mögöttünk lesz a tizenkettedig csapattagunk, a közönség, ami szintén nagy segítséget jelent majd. Csak négy napunk lesz arra, hogy a teljes kerettel felkészüljünk a találkozóra, de igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy sikeresek legyünk. Ne felejtsük el azt sem, hogy nem egy mérkőzésre készülünk, négy nappal később, Lettországban egy ugyanolyan fontos és nehéz összecsapás vár ránk - tette hozzá Bernd Storck.

 

A keddi sajtótájékoztatón a Videoton FC U21-es válogatott játékosa, Géresi Krisztián, valamint a feröeri mérkőzés óta sérüléséből felépülő Gera Zoltán is nyilatkozott. A Vidi fiatalja elmondta: nagy lehetőség minden U21-es kerettag számára, hogy megmutathatja tudását a felnőtt csapat szakmai stábjának, és biztos benne, hogy aki jó teljesítményt nyújt, az hamarosan az A-keretben találhatja magát. A Ferencváros középpályása azt emelte ki, hogy Svájc és Lettország ellen jobb állapotban lesz a csapat, mint Feröeren volt.

 

- Az Európa-bajnokság előtt elkezdett úton kell tovább haladnunk. Ha töretlen marad a fejlődés, és nem rekedünk meg egy szinten, akkor nem lesz probléma, sikeres lesz a szereplésünk a jövőben is. Nagyon fontos, hogy mindenki fitt legyen a tétmérkőzések előtt, legyenek meccsek a lábakban. Feröer-szigetek ellen látszott, hogy többen meccshiánnyal küzdenek, azóta viszont mindenki bajnoki ritmusban futballozik, ezért meggyőződésem, hogy jobb állapotban lesz a csapat, mint egy hónappal ezelőtt - fogalmazott Gera Zoltán.

Legfrissebb híreink