Storck: Svájc az esélyes, ki kell lépnünk Puskásék árnyékából

Budapest – A kapitány szerint az itthon játszóknak nincs olyan nemzetközi tapasztalatuk, mint a svájciaknak.

Forrás: 24.hu

Pénteken rendezik a Magyarország – Svájc vb-selejtezőt a Groupama Arénában, ennek apropóján pedig Bernd Storck szövetségi kapitány interjút adott a svájci Aargauer Zeitungnak.

 

A német szakember a 24.hu beszámolója szerint elmondta, a mérkőzés esélyese az Európa-bajnokságon hozzánk hasonlóan a nyolcaddöntőig jutó Svájc. Mégpedig azért, mert a magyar csapatoknak nincs szerepük Európában, a Magyarországon játszóknak nincs olyan nemzetközi tapasztalatuk, mint a svájciaknak.

 

Ennek némileg ellentmond, hogy a keretbe mindössze nyolc NB I-ben játszó futballista kapott meghívót, közülük pedig valószínűleg négy ember (Fiola Attila, Elek Ákos, Gera Zoltán, Lovrencsics Gergő) kap majd szerepet a mérkőzésen. Gera és Lovrencsics jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, Elek is lejátszott már néhány komoly mérkőzést, Fiola pedig a nemzeti csapat egyik, ha nem a legmegbízhatóbb embere.

 

A Feröer-szigetek elleni gól nélküli döntetlen ellenére a stadionban telt ház lesz, pedig a közhangulat sokszor negatív.Alapvetően Magyarország egy pesszimista ország, ami nincs szinkronban a hatalmas elvárásokkal.

 

Storck beszélt arról is, hogy nem csak a jelennel kell megbirkózniuk, de a múlt terhével is.

 

Még ma is “minden sarkon” Puskás nevét hallani, olvasni. Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen tradíciójú csapatnál dolgozhatok, de itt az ideje Puskásék árnyékából kilépni. A csapat számára a dicsőséges idők állandó felemlegetése inkább már terhet jelent. Még mindig ezekből a sikerekből akar a magyar futball megélni.

 

Legfrissebb híreink