Storck: nem azért utazunk az Eb-re, hogy pofozógépek legyünk

Budapest – A szövetségi kapitány szerint nálunk nincsenek egoista játékosok, a csapatszellem a legfőbb erősségünk.

Forrás: AFP

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck exkluzív interjút adott a (FIFA) hivatalos honlapjának. A német kapitány többek között szót ejtett az Eb-esélyeinkről, valamint előretekintett a világbajnoki selejtezőkre is.

 

„Az Eb-re való kijutással megalapoztuk a jövőt, de még sok tennivalónk van. Nem azért utazunk Franciaországba, hogy pofozógépek legyünk, hogy velünk legyen teljes a létszám, komoly céljaink vannak. A csoportban Portugália és Ausztria a favorit, de az utóbbi esztendőkben Izland is rengeteget fejlődött. Persze, ettől még mi vagyunk Izlanddal a kevésbé esélyesek. Portugália tele van sztárjátékosokkal, az osztrákok pedig nagyot léptek előre, szinte az összes labdarúgójuk külföldön játszik” – mondta a magyar szövetségi kapitány.

 

„Egyelőre még nem tartunk ott, hogy a mi játékunkat ráerőltessük az ellenfelekre, hogy ők alkalmazkodjanak hozzánk. Ezért taktikailag minél jobban fel kell készülnünk az ellenfeleinkből, a következő hónapokban szeretnénk a lehető legmagasabb szintre fejleszteni az erősségeinket. Főleg a labdabirtoklásban lépnénk előre, de ennél nem árulhatok el többet” – tette hozzá Bernd Storck.

 

„Félelem nélkül, minél több önbizalommal szeretnénk játszani, mert ez az utóbbi időkben nagy gondot okozott Magyarországon. Ezért is választottunk erős ellenfeleket a felkészülés során. Egységes a csapatunk, nálunk nincsenek primadonnák, egoista labdarúgók. A csapatszellem a legfőbb erősségünk”– árulta el a német szakember.

 

Bernd Storck már előre, a világbajnoki selejtezőkre is kitekintett.

 

„Az tisztán látszik, hogy sokkal nehezebb a sorsolásunk, mint volt az Európa-bajnoki selejtezőben. Így ebből a csoportból még nehezebb lesz továbbjutni, és ezzel kvalifikálni magunkat a világbajnokságra.”

 

A magyar válogatott a 2018-as vb selejtezősorozatában Portugáliával, Svájccal, Feröerrel, Lettországgal és Andorrával került azonos csoportba.

Legfrissebb híreink