Storck: most nehezebb összerázni a csapatot

Lisszabon – A szövetségi kapitány minden játékossal elbeszélget.

Forrás:

A magyar válogatott két edzéssel folytatta a felkészülést Portugália ellen. Négy hónap kihagyás után nehéz egy szintre hozni a csapatot, ezért Bernd Storck szövetségi kapitány minden apró részletet átbeszél játékosaival.

 

A magyar labdarúgó-válogatott két edzéssel folytatta a felkészülését Portugáliában. A délelőtti foglalkozáson minden játékos részt vett, a hangsúly a taktikai elemeken és a labdatartáson volt.

 

 A délutáni edzésen 15 játékos vett részt, és főként a támadásbefejezéseket gyakorolták, míg azok, akik korábban nagyobb terhelést kaptak vagy hétvégén játszottak, személyre szabott edzésmunkát végeztek a szálloda konditermében.

 

Portugália-Magyarország: élő közvetítés a felkészülésről - NB1.hu

Portugália-Magyarország: élő közvetítés

A csapat az Estádio Nacional stadionban edz (a korábbi nemzeti stadion), amelyet ma már kevesebbet használnak ugyan a csapatok, de a Portugál Kupa-döntőket a mai napig itt rendezik, a talaja pedig Priskin Tamás véleménye szerint pontosan ugyanolyan, mint a Puskás Stadioné volt.

 

A múlt hét végén még kisebb térdfájdalommal küzdő Fiola Attila az mlsz.hu-nak elmondta, hogy jelenleg szerencsére panaszmentes, de az egészségügyi stábtól preventív kezeléseket kap, hogy ez egész biztosan így is maradjon.

 

A keretből minden játékos egészséges, ami azért is fontos, mert nem könnyű feladat négy hónap kihagyás után egy szintre hozni az összes játékost.

 

– Elégedett vagyok a ma elvégzett munkával. Főleg annak fényében, hogy hosszú ideig nem találkoztunk, és ilyen hosszú szünetet követően mindig nehezebb összerázni egy csapatot. Emellett olyan játékosok is vannak, akik most vannak velünk először, az ő beilleszkedésüket is segíteni kell. Minden játékossal beszélgetek egy kicsit, hogy részletesen tudjam, kivel mi történt az utóbbi időszakban, mert ilyenkor minden apró információ hasznos lehet – fogalmazott Bernd Storck.

 

Ma egy edzéssel folytatódik majd a válogatott felkészülése.

Legfrissebb híreink