Storck: Ideje a „gázra lépni”, a szurkolóink előtt nem félhetünk senkitől

Telki – Hasznos volt a mögöttünk hagyott hét, még mindig nem teljes a keret.

Forrás: mlsz.hu

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Svájc elleni vb-selejtező előtt. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: hasznos volt a mögöttünk álló hét, az U21-es játékosok is meg tudták mutatni magukat, ugyanakkor még mindig nem teljes a keret.

 

– Örülök, hogy újra együtt a csapat, bár Bese Barnabás és Megyeri Balázs klubkötelezettsége miatt csak kedden csatlakozik a csapathoz. Az elmúlt héten jó munkát tudtunk végezni a velünk együtt készülő U21-es válogatott tagjaival; mi megmutattuk, hogy bízunk bennük, tervezünk velük, ők pedig bebizonyíthatták, hogy számíthatunk a játékukra– mondta a szövetségi kapitány.

 

A válogatott keret hétfő délelőtt edzésen vett részt, ezen azok a játékosok kaptak elsősorban szerepet, akik nem léptek pályára hétvégi bajnokin, míg a meccsből érkezőknél a regeneráció volt a legfontosabb.

 

– Nincs vesztegetni való időnk, hiszen a legutóbbi teljesítménynél sokkal többre lesz szükségünk pénteken, telt ház előtt. A felkészülés minden percét ki kell használni, ezért is edzettünk ma. A svájci csapat nagyon kemény ellenfél lesz, az Eb-n gólt is alig kapott, és veretlenül esett ki, a csoportunkban pedig rögtön legyőzte a portugálokat. A szurkolóink előtt azonban nem félhetünk senkitől, ki vagyunk éhezve a meccsre, ha eredményeket akarunk elérni, akkor meg kell mutatnunk a tudásunk, a fiúkon pedig azt érzem, szeretnének a kevésbé jól sikerült nyitány után végre a „gázra lépni” – hangsúlyozta Bernd Storck.

 

A kapitány elmondta: minden területen fejlődnie kell a magyar labdarúgásnak, amely jó úton jár, de még sok a tennivaló.

 

– Európai szinten olyan kihívásokkal kell szembe néznünk, amelyeket csak összefogással győzhetünk le; a fejlődéshez az NB I és NB II-es klubok, és az MLSZ együttes erőfeszítésére van szükség– fejezte be kitérőjét a szövetségi kapitány.

Legfrissebb híreink