Storck elárulta a párhuzamos összetartás célját az U21-es válogatottal

Budapest – Portugália ellen mérhetjük le a fejlődést.

Forrás: mlsz.hu

A magyar férfi U21-es válogatott a veretlen, eddig mindössze egy gólt kapott Portugáliát fogadja a gyirmóti Alcufer Stadionban Eb-selejtezőmérkőzésen, október 6-án. A fiatalok kéthetes felkészülés után várják az összecsapást. Az első héten Telkiben, az A-válogatott keretével együtt készülhettek.

 

A felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is, hiszen a Svájc ellen készülő A-válogatott távlati keretében ott szerepelt több U21-es válogatott is.

 

– A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt válogatott előszobája, és a két csapat egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is. Az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6–1-es vereséget szenvedett. Úgy gondolom, hogy azóta erősödött a csapat, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés– fogalmazott Bernd Storck az Eb-selejtezővel kapcsolatban.

 

Az U21-es csapatot Michel Boris szövetségi edző vezeti, aki augusztusi érkezése után rögtön magyarul kezdett tanulni, de a beilleszkedéshez és az eredményes munkához arra is szükség volt, hogy edző és csapata hosszabb időt töltsön együtt.

 

– Új edzőként kerültem az U21-es csapathoz, így az első körben az volt a legfontosabb, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, és olyan munkát végezzünk, amellyel kivívjuk egymás tiszteletét. A beilleszkedésben, a játékosok megismerésében rengeteg segítséget kaptam a magyar kollégáktól, a háttérstábtól, amit ezúton is köszönök nekik. Hosszú, fárasztó, de eredményes időszakot töltöttünk együtt. Szeptemberben két teljesen különböző ellenféllel mérkőztünk meg, több új játékos is bemutatkozhatott a válogatottban, úgy gondolom, hogy a társaság a pályán és azon kívül is összekovácsolódott– értékelte az mlsz.hu-nak a mögöttünk álló időszakot Michael Boris.

 

Bemutatkozó mérkőzésén a csapat 4–0-ra verte Liechtensteint, majd idegenben, 8500 néző előtt 1–1-et játszott Lengyelország ellen.

 

A lengyelek elleni meccs után is lendületben maradtak a fiatalok: az OTP Bank Liga 8. fordulójában Géresi Krisztián, a Videoton FC U21-es válogatott támadója nyújtotta a legjobb teljesítményt az InStat adatai alapján, Prosser Dániel pedig folyamatosan lövi a gólokat. Sorozata a Lengyelország elleni, idegenbeli felkészülési meccsen kezdődött, amelyen az ő góljával egyenlített a magyar csapat.

 

 

A magyar válogatott a 4-es számú selejtezőcsoportban szerepel, 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel jelenleg a negyedik helyet foglalja el. A csoportot már megnyerte Portugália, amely 7 győzelemmel és 1 döntetlennel áll, gólaránya 24-1.

 

A két csapat összecsapására a gyirmóti Alcufer Stadionban kerül sor október 6-án, 18.45-től. A mérkőzésre a meccsjegy.mlsz.hu weboldalon és a Ticket Express irodáiban váltható belépő. A belépés 16 év alatt ingyenes, a meccsjegyek 500 forintba kerülnek.

 

A magyar válogatott kerete

 

Kapusok: Banai Dávid (Újpest FC), Horváth Dániel (ETO FC Győr), Nagy Gergely (Vasas)

 

Védők: Forgács Dávid (Ancona), Hangya Szilveszter (Vasas), Hegedűs János (Swietelsky Haladás), Lenzsér Bence (Paksi FC), Kecskés Ákos (Újpest FC), Osváth Attila (Vasas), Szilvási Péter (DVSC), Szivacski Donát (Vasas)

 

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Cseke Benjámin (Újpest FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Madarász Márk (Gyirmót FC), Szántó Tamás (Rapid Wien)

 

Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Géresi Krisztián (Videoton FC), Holander Filip (Budapest Honvéd), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Nagy Dominik (Ferencváros), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Sallai Roland (Palermo), Zsótér Donát (Újpest FC)

Legfrissebb híreink