Storck bírálta a Puskás Akadémiát, nem késett sokat a válasz

Felcsút - A PAFC nem tűr beleszólást a csapatösszeállításba.

Forrás:

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck hétvégén kilátogatott a Puskás Akadémia NB III-as csapatának találkozójára is, ugyanis kiemelt figyelemmel követi a felcsúti középpályás Kocsis Gergő teljesítményét. A 22 éves játékos az utóbbi időben kevés lehetőséget kap, ezért Bernd Storck élesen bírálta a PAFC-ot a Nemzeti Sport hasábjain.

 

– Kíváncsi voltam a játékára. Gergő nagy tehetség, figyelem a pályafutását, érthetetlen számomra, miért mellőzik a Puskás Akadémiánál. Sebaj, én nem tévesztem szem elől.

 

A válasz nem késett sokáig, a Puskás Akadémia a honlapján reagált Bernd Storck bírálatára, amit változtatás nélkül közlünk.

 

„A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián működő szakmai munka, kizárólag az akadémián dolgozók felelőssége, melyet az itt dolgozók szakmai munkája, a fiatalok tehetsége és a szülők hozzájárulása határoz meg. Ebbe a munkába, a szakmai iránymutatásba és egyes akadémistáink helyzetbe hozásába még a magyar szövetségi kapitány sem avatkozhat bele. Kocsis Gergőt akkor igazoltuk le, amikor senkinek sem kellett, s mi komoly munkával elértük, hogy mostanra felfigyeltek rá. A megkezdett munkát mi, folytatjuk. Természetesen annak kifejezetten örülünk, hogy egyre több olyan játékost nevelünk és neveltünk, akik érdemesek a nemzeti tizenegyben való bemutatkozásra.”

 

A Puskás Akadémia közleménye után Bernd Storck kifejtette, hogy az MLSZ sportigazgatójaként kötelessége elmondania a véleményét.

 

– Korábban is elmondtam, nem kívánok beleszólni a klubok szakmai döntéseibe, ugyanakkor, ha egy adott témával vagy játékossal kapcsolatban megkérdezik a véleményem, akkor azt a jövőben is elmondom. Sportigazgatóként jogom és kötelességem eldönteni, kik alkalmasak nemzetközi szinten is jól teljesíteni, ezért a fiatal tehetségeket továbbra is figyelem. Csak velük, mindannyiunk közös munkájával és jó együttműködésével érhet el újabb sikereket a magyar labdarúgás – mondta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak.

 

Legfrissebb híreink