Stoplit, Gedeonnal ellentétben, most sem kellett a lelátóra küldeni - képek

A szabály továbbra sem a legtökéletesebb.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Már írtunk róla, hogy Gedeont, az MTK kabalaállatát, aki eddig minden mérkőzésen az Ultras MTK előtt szurkolta végig a meccset, a február eleji, Dunaújváros elleni Magyar Kupa-meccsen felkísérték a biztonságiak a lelátóra, az MLSZ ellenőrének a felszólítása miatt.

Az utána következő, hazai MTK-meccsen szintén ez történt Gedeonnal a Békéscsaba ellen. Akkor is az ultrák előtt vetette bele magát a mérkőzés küzdelmeibe, de ezúttal is a lelátón kötött ki.

Döbbenet: biztonságiak kísérték a lelátóra Gedeont, az MTK kabalaállatát - NB1.hu

 2012 novemberében lett bejelentve, hogy Gedeon a liba lett az MTK új kabalaállata. Abban, hogy egy liba lett a befutó, hatalmas fricska is van ám az MTK közösségének a részéről, hiszen Magyarország egyik legfontosabb klubját a házilúd hangja miatt is sokat csúfolták az évtizedek során, és csúfolják most is.

Mint jeleztük, az MLSZ szabályban rögzíti, hogy kik lehetnek lenn a játéktér mellett, de ez a szabály hibás, mert a kabalaállatok nem lehetnek ott (minden más, ami rögzítve van viszont helyes és szükségszerű), mint ahogy azt is írtuk, hogy azok a szövetségi alkalmazottak is hibáztak akkor, akik hosszú éveken át engedték vagy észre sem vették, hogy Gedeon, a házilúd, hol tartózkodik a meccseken.

Kupameccs után bajnokin is a lelátóra száműzték az MTK kabalaállatát

A Békéscsaba vezetőedzője taktikai meglepetést okozott. Nem lehet mindig nyerni! A kijelentés igaz a bajnokság toronymagas esélyesére, az MTK-ra is, mely gárda a tavasszal először veszített pontokat, méghozzá a Békéscsaba ellen tegnap a Hidegkutiban, a találkozónak 1-1 lett a végeredménye.

És szerdán, a Vidi-Újpest kupameccsen felfigyeltünk arra, hogy Stopli, a fehérváriak rókája, szintén nem lenn a pályán van.

Stopli először 2013. szeptember 23-án, a Kecskemét elleni mérkőzésen integetett a szurkolóknak, elsősorban a gyerekeknek, nyilván lentről a pályáról. Alig 1 évvel azután, hogy Gedeon először megtette ezt az emtékásoknak.

Stopli azonban szabálykövető volt már akkor is, hiszen a kezdés után felment a lelátóra, előtte azonban még bebizonyította, hogy kifinomult szépérzékkel rendelkezik.

Most szerdán, a gyerekszobában kaptuk lencsevégre, ahol nagyon örültek neki a kisdrazsék, ugyanúgy, mint a Kecskemét elleni debütálásakor.

A mostantól következő képek közül az első szerdáról, a többi is a Vidi honlapjáról és 2013 szeptemberéből vannak:

Legfrissebb híreink