Stöger Rebrov nyomdokaiba lépne, Huszti ünneprontó lenne

Oroszlánbarlang lesz-e a Bozsik Aréna?

Forrás: honvedfc.hu

Két meccsel folytatódik az NB I, pályára lép a címvédő Ferencváros, valamint az élvonalba visszajutó DVSC is. A Fradi hazai pályán a Kisvárdát fogadja, míg a Loki a Honvéd vendége lesz a Bozsik Arénában. Ebben a cikkben a főszereplők találkozó előtti nyilatkozatait gyűjtöttük össze.

Ferencváros-Kisvárda, szombat 17.45

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Önbizalmat adott a játékosoknak, hogy az eddigi mérkőzéseinket megnyertük a nemzetközi porondon, így jó formában várjuk a szezon első bajnokiját. Nem csak én, de mindenki tele van motivációval, hiszen a csapat az elmúlt három idényben rendre aranyéremmel zárta a bajnoki kiírást, és most megtehetjük az első lépést, hogy sorozatban a negyedik elsőség is meglegyen. Magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálunk és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. A selejtezők alatt megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Azt a támadófutballt akarjuk kivinni a pályára a Kisvárda ellen, amit az eddig lejátszott találkozóinkon mutattunk."

Joao Janeiro (Kisvárda): „Először is megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az az edző, aki a kisvárdai futball történetének századik meccsén a kispadon ül. Nagy naphoz érkezett a klub, a századik NB I-es meccs különös mérföldkövet jelent. Nagyon boldog vagyok, remélem, a játékosok is hasonlóképpen éreznek.”

Arra kérdésre, hogy a Fradi vagy a Kisvárda számára jelenthet előnyt, hogy a zöld-fehérek már négy BL-meccsen túl vannak és fel lehetett térképezni a játéktudásukat, így felelt a portugál tréner:

„Mind a kettő lehet előny vagy éppen hátrány. Egyrészt a Ferencváros felvette a tétmeccsek ritmusát, ráadásul a Bajnokok Ligáját jelentő magas szinten játszhattak négy komoly mérkőzést. Ráadásul hazai pályán játszhatnak, ami szintén mellettük szól. Ugyanakkor az is igaz, az eddig játszott meccseiken láthattuk az esetleges gyengébb pontjaikat, illetve az erősségeiket, nyilván ez utóbbiból van több. Úgy gondolom, készen állunk arra, hogy fellépjünk a Groupama Arénában.”

Honvéd-DVSC, szombat 20.00

Horváth Ferench (Honvéd): ,,Feszültség, azt érzem a srácokon és magamon is. Hiszen hiába a tiszta lap, azért a felkészülés során sokáig cipeltük magunkkal az előző idény terhét. Például, ha bizonytalan helyzetbe kerül a csapat, akkor előfordul, hogy visszahőkölünk. Nagyon jót tenne egy győzelem szombaton, hogy tényleg elfelejtsük ezt az egészet. Bevallom, azt hittem, könnyebben túlleszünk rajta, de a fejekből nem lehet teljesen kitörölni. De ahogy említettem, erre megvan a gyógyír: győzni kell szombaton, és akkor onnantól kezdve a sikerélménnyel mehetnénk tovább. Ha lendületet szerzünk a rajtnál, az rengeteget jelentene, ne felejtsük el, hogy az előző idényben nem volt kétmeccses győzelmi sorozatunk sem. Most nagyot dobna a csapat hangulatán a sikeres kezdés. Láttuk, hogy gyönyörű a stadion, volt már ott edzésünk, játszottunk a Villarreal ellen, kezdjük szép lassan belakni. Még nincs meg a komfortérzet, de idővel meglesz, ezen is segítenének a sikerek, győzelmek esetén sokkal gyorsabban be tudnánk lakni a stadiont, és szeretnénk, hogy valódi oroszlánbarlang legyen, ahová nem szívesen jönnek az ellenfelek."

Huszti Szabolcs (DVSC): ,,A másodosztályú bajnoki cím után nagyon kíváncsian, és önbizalommal telve várom az első NB I-es fellépést a csapattal. Mondanom sem kell, milyen fontos találkozó vár ránk, ráadásul a Honvéd számára a meccs bajnoki stadionavató lesz, de arra törekszünk, hogy elrontsuk az ünneplésüket."

Legfrissebb híreink