Stöger és a hideg fejek, Csertői és a legjobb gyógyír - nyilatkozatok

Horváth borsot törne volt játékosa orra alá.

Forrás: fradi.hu

Szombaton három meccsel folytatódik az NB I, cikkünkben összeszedtük a találkozók főszereplőinek meccs előtti nyilatkozatait.

14.45: Gyirmót-Paks

Csertői Aurél (Gyirmót): ,,Minden betegségre a futballban a győzelem a gyógyír, remélem most már ki is gyógyultunk a sok vereség után. Egy mindent felvállaló csapat jön hozzánk, amely teljesen nyílt játékot játszik, nagyon előre fociznak. Ha jól tudunk passzolni, és egy kicsit gyorsabbak leszünk, akkor van esélyünk. Azonban életveszélyesek a letámadásaik és a csatáraik gólképesek, nagyon összeszedetten és precízen kell futballozni ellenük."

Ádám Martin (Paks): ,,Egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, az biztos. Ez alkalommal egy elég masszív ellenféllel nézünk szembe. A Gyirmót eddigi találkozóiból kiindulva a védekezésre helyezik a hangsúlyt, abból próbálnak támadni. Ez azt eredményezi, hogy nehéz feltörni Őket, de természetesen azon leszünk, hogy minél hamarabb megoldást találjunk erre, és gólt szerezzünk. Ha gyorsan megszerezzük a vezetést, talán egy kicsit könnyebb dolgunk lehet a továbbiakban."

17.00: Ferencváros-ZTE

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Hazai pályán természetesen dominálni szeretnénk a mérkőzésen, remélem, hogy sok helyzetet tudunk majd kialakítani, de ami még fontosabb, hogy hideg fejjel oldjuk meg a vendég kapu előtti szituációkat, és akkor a helyzetkihasználásunk is jobb lesz. Amire vigyáznunk kell majd, azok az ellenfél kontratámadásai, azt gondolom, hogy a vendégek elsősorban ezekből próbálnak majd meg gondot okozni nekünk. Éppen ezért a visszarendeződésünknek gyorsnak kell lennie, illetve a védelmünknek is jól kell majd zárnia. Meg kell próbálnunk minél kevesebb esélyt adni az ellenfélnek a saját kapunk előtt. Ha ezekre odafigyelünk és a kapu előtt is higgadtak leszünk, meglesz a három pont."

19.30: MOL Fehérvár FC-Honvéd

Visar Musliu (MOL Fehérvár FC): ,,Sajnos az elmúlt időszakban sérülés miatt nem szerepelhettem a Vidiben, szerencsére azonban most már jól vagyok, a legutóbbi válogatott meccsen a németek ellen pályára is léptem. Ezúttal nem sikerült megismételnünk a tavaszi bravúrunkat, amikor 2-1-re nyertünk Németországban, küzdöttünk becsülettel, de el kell ismerni, jobbak voltak a németek. Annak ugyanakkor nagyon örülök, hogy ismét együtt készülhetek a Vidivel és nagyon várom már a Honvéd elleni bajnokit. Nagyon nehéz meccsre számítok, ellenfelünk jó formában van, mi viszont sajnos értékes pontokat veszítettünk az utóbbi időszakban. Bízom benne, hogy szombat este visszatérünk a győztes útra és itthon tartjuk a 3 pontot."

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,A legnagyobb hiba lenne, ha abból indulnánk ki, hogy a Fehérvár mögöttünk található a tabellán. Erős csapatról van szó, nem véletlen, hogy eddig csak a Ferencváros tudta őket legyőzni. Remek játékosok alkotják az együttest, ott van Szendrei Norbert is, aki tőlünk érkezett a nyáron, örülök, hogy újra találkozunk vele, de szeretnénk borsot törni az orra alá. Mindenképpen az a célunk, hogy megnehezítsük a fehérváriak dolgát, meg akarjuk mutatni, nem véletlen az eddigi szereplésünk. Sokat tettünk azért, hogy a döcögős rajt után kiegyenesedjünk, elinduljunk a felfelé vezető úton, nem szeretnénk letérni erről. Ezért is fontos, hogy milyen teljesítményt nyújtunk, hiszen ha megfelelő hozzáállással, akarattal, csapatként futballozunk, akkor arra lehet építeni, és tegyük hozzá, nekünk is erős csapatunk van, ezért ha ezek megvalósulnak, akkor eredményesek is lehetünk. Márpedig ezért utazunk Fehérvárra!“

Legfrissebb híreink