Spanyolország elleni ünnep a Hidegkutiban - reakciók

Két fontos tényezőben bízhatunk.

Forrás:

A szövetségi kapitány a kontrákban és a korai labdaszerzésekben bízik Spanyolország ellen. A német szakember nagy harcra számít és kemény küzdelmet vár sajátjaitól az Európa legjobbjait soraiban tudó válogatottal szemben. A keddi találkozó előtt a teljes kerettel edzett a női A-válogatott - jelentette az MLSZ.

Minden játékos Margret Kratz szövetségi kapitány rendelkezésére áll a Spanyolország elleni vb-selejtező előtt. A német szakember Telkiben tartotta meg a csapat utolsó edzését.

– Spanyolország nagyon erős ellenfél, Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A játékosaik nyolcvan százaléka a Barcelonában futballozik, Alexia Putellas pedig az Év női labdarúgója díjat is megkapta a 2020-2021-es szezon után. Legtöbben tehát ismerik egymást a klubjukból, így nagyon jó csapatszellem jellemzi őket. Azonban nekünk is jó csapatunk van – kezdte Margret Kratz a válogatott hivatalos edzése előtt – Gyorsaságban, a gondolkodás sebességében még fejlődnünk kell. Spanyolország nagy kihívást jelent a számunkra, de minden együttes ellen lehet nyerni és veszteni is. Kontratámadásokból, illetve korai labdaszerzésekből lehet sanszunk. Nagy harc lesz, sokat kell küzdenünk és akkor lesznek lehetőségeink, amikből gólt szerezhetünk. A tábor előtt hat játékost is meghívtam volna, akik nem tudtak csatlakozni, de azóta szerencsénk volt, bár Savanya Csilla betegség miatt korán hazautazott, rajta kívül senki nem sérült meg vagy kellett elhagynia az összetartást betegség miatt. Azt gondolom, ezzel a csapattal tudom azt játszatni, amit szeretnék.

A válogatottba Skócia ellen visszatérő és többször gólhelyzetet is kiharcoló Sipos Lilla arról beszélt, nagyon örül, hogy pályára léphetett az első vb-selejtezőn és szerinte csapatnak nincs veszíenivalója Spanyolország ellen sem.

– Nincs rajtam teher, 27 éves koromban átbillentem egy holtponton. Azt éreztem Skócia ellen, hogy tudtam segíteni, hogy kicsit támadóbbá váljon a játékunk, főleg a második félidőben. Nagyon várom a spanyol meccset, ez egy ünnep a számunkra, hogy egy ilyen kaliberű válogatott ellen játszhatunk. Úgy kell hozzáállnunk, hogy ebből is tanulhatunk és megláthatjuk, jelen pillanatban hol tartunk. Nagyon bízom benne, hogy lesz lehetőségünk gólt szerezni, de a magam részéről, ha jó játékot tudok hozni, már elégedett leszek. Nagyon jól érzem magam az edzőtáborban és remélem, hogy bent tudok maradni Margret Kratz keretében, aki szerintem nagyon jó szakember, rengeteget tudunk tanulni tőle – fogalmazott az MTK 65-szörös válogatott labdarúgója – Biztos fog még változni a csapat, hamarosan két nagyon nehéz mérkőzésen leszünk túl, októberben aztán visszavágót játszunk a skótok ellen, amelyre már úgy készülhetünk, hogy tudjuk, mit hibáztunk. Majd következik a kötelezőnek mondható találkozó Feröer-szigetek ellen és egy ki-ki mérkőzés az ukránokkal. Azt látom, hogy a szövetségi kapitány fel tudja építeni úgy a csapatot, hogy elérjük a célunkat, s megszerezzük a harmadik helyet, vagy akár egy nagyobb bravúrt is elérjünk. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem és remélem, hogy itt is maradhatok.

Négy alkalommal mérte eddig össze tudását, a két nemzet legjobb női csapata, mind a négy alkalommal magyar győzelem született. Először 1985-ben, utoljára 1995-ben, vagyis 26 éve, ezért a régi „dicsőségek” nem nyújtanak támpontot. Viszont a legfrissebb FIFA-világranglistán Spanyolország a 10., Magyarország a 44. helyen áll.

1985-ben, Szekszárdon, Kern Edit góljával nyertünk 1–0-ra Eb-selejtezőn; a visszavágón egy év múlva, Gijonban, 2–1-es magyar siker született, Oroszki Ildikó és Lovász Gyöngyi góljaival.

1992-ben a Várnai Tornán, ismét Kern Edit góljával 1–0-s győzelemmel térhettünk haza. 1995-ben, szintén a Várnai Tornán, ötször találtunk a spanyolok hálójába a végeredmény 5–3 lett, góljainkat Bajkó Rita (3), Mester Kata és Bárfy Ágnes szerezte.

A mostani Spanyolország azonban már sokkal komolyabb erőt képvisel, a keret gerincét a BL-győztes Barcelona játékosai alkotják. Első vb-selejtezőjén azonnal 10 gólt lőtt, az elszenvedő a Feröer-szigetek voltak.

Az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő 2023-as világbajnokság selejtezőjét kedden, 20.00-kor kezdődik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Kérjük a szurkolókat, hogy a gyors beléptetést segítendő előre nyomtassák ki az online megvásárolt jegyeiket, vagy telefonjukkal készítsenek róla képernyőfotót, és ezeket készítsék elő a stadionhoz való megérkezésükkor.

Legfrissebb híreink