Spanyol szélső szerződtetését jelentette be a Diósgyőr

Miskolc - A DVTK történetének ötödik spanyol labdarúgója két évre írt alá.

Forrás:

Diego Vela előző csapataiban többnyire a középpálya jobb oldalán kapott lehetőséget. A DVTK történetének ötödik spanyol labdarúgója két évre írt alá Diósgyőrben, és pénteken reggel már együtt edz a csapattal – írta a klub az nb1.hu-nak eljuttatott közleményében.

 

Diego Vela legutóbbi csapata az idei évben jutott fel a spanyol másodosztályba. Legújabb igazolásunk ezt megelőzően négy éven keresztül a Deportivo de La Coruña második számú alakulatában játszott, ahol 116 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes.

 

- Amikor ajánlatot kaptam a DVTK-tól, egy percig sem hezitáltam, mert úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó lehetőség számomra - nyilatkozta Diego Vela. - Persze a szerződés aláírása előtt beszéltem Paco Gallardóval, aki nagyon ajánlotta a klubot, sok jót mondott DVTK-ról, és biztatott, hogy jöjjek ide. A fogadtatás után azt mondom, örülök, hogy itt lehetek. Az a célom, hogy keményen dolgozzak minden nap, és segítsek a csapatnak minél több mérkőzést nyerni, és szeretném, ha minél előkelőbb helyen végeznénk a tabellán.

 

- A sevillai látogatásunk során Paco Gallardo kapcsolatainak köszönhetően találkoztunk több spanyol játékos-ügynökség képviselőjével is. Így kerültünk kapcsolatba Marco Navassal - osztotta meg a részleteket Benczés Miklós. - A menedzser -, aki egyébként a spanyol válogatott Jesus Navas testvére - több játékost is figyelmünkbe ajánlott, akik közül Diego Velára esett a választásunk. Megnéztük a videóit, utánaérdeklődtünk az emberi tulajdonságainak, és korábbi edzőtársam, a jelenleg Cadizban élő Pepe Losada Benitez személyesen is megnézte őt egy bajnoki mérkőzésen úgy, hogy arról Diego nem is tudott. A jobbszélső posztján egy olyan játékosra van szüksége a DVTK-nak, aki bátran egy-egyezik, megfelelő gyorsasággal rendelkezik, közönségszórakoztató a játéka. Diego megfelel ezeknek a követelményeknek, azaz tűzbe tudja hozni a drukkereket is. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik és a szurkolótáborunk is hamar megkedveli. Természetesen nem ő az utolsó nyári igazolásunk, tovább dolgozunk a csapat megerősítésén.

 

 

 

Pályafutás

2016/2017 Diósgyőri VTK

2015/2016 Racing Ferrol (Segunda División B) 31/2

2014/2015 Racing Ferrol (Segunda División B) 32/1

2013/2014 Racing Ferrol (Segunda División B) 21/1

2009/2013 Deportivo de La Coruña II (Segunda División B) 116/19

 

 

 

Legfrissebb híreink