Sopron-Vidi: Mátyus és a tanulópénz, Szabics és a debütáló - reakciók

Büszkeség és üzenet.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kupa 3. fordulójának szombat kora esti mérkőzésén a MOL Fehérvár 6-2-re nyert a Sopron otthonában, így továbbjutott a legjobb 32 közé.A lefújás után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Mátyus János (Sopron): “Két út állt előttünk a mai mérkőzés előtt. Az egyik az lett volna, hogy beállunk bunkerbe, de valószínűleg akkor is kikapunk 3-0-ra. Mi ezért inkább azt választottuk, hogy bátran beleállunk a meccsbe. Nagyszerűen kezdtünk, kezdeményeztünk az első Vidi-gólig, de az megpecsételte a sorsunkat. A második félidőre büszkék lehetünk, megmutatta csapatom, hogy karakteres játékosok alkotják. Nem tettem senkinek szemrehányást az öltözőben, annyit mondtam nekik, hogy most közelről láthatták, hogy milyen szintre lehet eljutni. Tíz napja vagyok itt, nekem is jó tanulópénz volt a mai, összességében pedig ez egy nagy este volt a soproni labdarúgásnak, mert rég volt itt ilyen szintű ellenfél. A bajnokság azért fontosabb számunkra, előrébb kell mozdulnunk a tabellán.”

Szabics Imre (MOL Fehérvár): “Úgy gondolom, hogy nem magától értetődő az, hogy egy harmadosztályú csapatot fölényesen le tud győzni egy élvonalbeli gárda. Pár percig kicsit idegesen játszottunk, de utána sikerült hatékonyan befejezni a támadásokat és el tudtuk dönteni a mérkőzést. Gratulálok ehhez a csapatnak, dolgozunk tovább, készülünk a szerdai bajnokira, ezt a mai mérkőzést pedig a helyén kell kezelni - nem szabad túlértékelni, de alulértékelni sem kell. Mindenki, aki teljesít, az meg fogja kapni a lehetőséget arra, hogy pályára lépjen, a fiatal Kovács Bence például az edzésmunkájával érdemelte ki, hogy bemutatkozzon tétmérkőzésen is az első csapatban.”


MOL MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
SC SOPRON (NB III)MOL FEHÉRVÁR FC 2–6 (1–5)
Sopron, 1300 néző. Vezette: Pillók 
Sopron: Horváth B. – Pető B., Baranyai N., Koronczai, Csomós – Krizsonits (Jakab G., 68.), Sipos B. (Harangozó, 78.), Tóth A. (Gere, 78.), Holzmann (Bokán, 78.) – Jakab D. (Kalmár D., 55.), Kustor. Vezetőedző: Mátyus János
MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego (Nyári P., 89.), Fiola, Lüftner, Heister – Szendrei N. (Kojnok, 73.), Makarenko – Dárdai, Jallow (Hodzic, 84.), Csoboth (Kovács B., 89.) – Nikolics N. Vezetőedző: Szabics Imre

gólszerző: Krizsonits 32., Kustor 51., ill. Nikolics 9., Jallow 14., 39., Dárdai 19., Csoboth 24., 80.

Legfrissebb híreink