Sok hiányzó az Újpestnél, búcsúzik a klubikon, Szabics gratulált

Számolgatnak a Vidinél?

Forrás: mtkbudapest.hu

Ma a Diósgyőr-Újpest és az MTK-MOL Fehérvár meccsekkel megkezdődik a 32. forduló, amely vasárnap ér véget. 

DVTK-Újpest 17.30

A kiesés elől menekülő Diósgyőr zsinórban három győzelmet aratott az utóbbi fordulók során. Amennyiben Zoran Zekic csapata ma is begyűjti a három pontot, egy ideig biztosan ellép a kieső zónából (a Honvéd majd vasárnap a Budafokot látja vendégül). A diósgyőriek legutóbb februárban csaptak össze az újpestiekkel, akkor a lila-fehérek 1-0-ra nyerték a Szusza Ferenc Stadionban.

"Az volt a legrosszabb mérkőzésünk. Hiányzott belőlünk a kellő erő, nem hittünk magunkban, nagyon gyengén játszottunk, és a végén még az ellenfél kapusa is bravúrt mutatott be. Tartozunk az Újpestnek, ők még nem ismerik az igazi arcunkat. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, az élcsapatok ellen jobban megy a játék, de minden egyes fordulóban új találkozó kezdődik. Már az első pillanattól kezdve olyan akarással kell belemenni a mérkőzésbe, hogy egyértelmű legyen, itt ma csak mi nyerhetünk. Úgy kell játszani, ahogy a legutóbbi három mérkőzésen, de még inkább olyan eredményt kell elérni, mint a BMTE, a PAFC és a Kisvárda ellen" - nyilatkozta Zekic a dvtk.eu-nak

A hétfői kupadöntőre hangoló Újpest az előző hetet két vereséggel zárta. Michael Oenning az MTK elleni összecsapás után elmondta, sok hiányzója miatt nehezebb helyzetbe kerülhet a fővárosi gárda. A tréner például arra is rávilágított, hogy Stieber Zoltán például már valószínűleg nem lesz hadra fogható a mostani idényben.

Újpest: sok hiányzója miatt fájhat Oenning feje - NB1.hu

 

Stieber mellett Vincent Onovo 10, Giorgi Beridze, Lirim Kastrati, Nikola Mitrović 5-5 sárga lapért, Georgios Koutroumpis piros lapért kapott eltiltás miatt nem játszhat a DVTK stadionjában. A hazaiaknál is lesznek hiányzók Antal Botond, Hegedűs János, Branislav Danilović és Orosz Donát személyében, de Iszlai Bence térde már rendbe jött.

"Az öltözőben azt kértem a játékosoktól, hogy egyáltalán ne foglalkozzanak az ellenfél hiányzóival. Nem is olyan régen három kulcsjátékosunk hagyta ki a budafoki találkozót, ám a helyükre lépők jól teljesítettek, és győzni tudtunk. Miként minden találkozó előtt, most is felkészültünk az ellenfélből, tudjuk milyen rendszerben játszanak, de ha változtatnak, arra is lesz válaszunk" - hangsúlyozta Zekic.

A meccset Andó-Szabó Sándor fogja vezetni.

Rutinos bíró vezeti a a DVTK élet-halál meccsét - NB1.hu

 

MTK-MOL Fehérvár 20.00

A második helyre pályázó Vidi ha nem nyer az MTK ellen ma este, biztosan lecsúszik az ezüstéremről. Szabics Imre elmondta, nem akarnak számolgatni, a maradék két meccset meg akarják nyerni.

"A hétfői nap a regenerációról szólt, utána két napunk maradt arra, hogy felkészüljünk az MTK ellen, de ez egy ilyen időszak, nem szabad kifogásokat keresnünk. Most ezt a pár napot igyekeztünk megtölteni tartalommal, hogy készen álljunk a találkozóra. Két héttel ezelőtt a kupában sikerült legyőznünk a kék-fehéreket az otthonukban, természetesen most is ez a célunk. Nem számolgatunk a helyezésekkel kapcsolatban, mind a két hátralévő bajnokinkat szeretnénk megnyerni, az, hogy ez második, vagy harmadik helyezést ér-e majd, már nem csak rajtunk múlik. Nincs még itt az ideje annak, hogy a MOL Magyar Kupa döntőjéről bármit is mondjunk, tiszteljük az MTK-t és csak a csütörtök esti bajnoki van most az öltöző fókuszában.

 

Olvastuk, hogy Kanta József utolsó hazai mérkőzése következik, neki gratulálunk a pályafutásához, de ezzel együtt is remélem, hogy a lefújást követően Vidi-sikert ünnepelhetünk majd" - nyilatkozta Szabics a molfehervarfc.hu-nak.

 

Az MTK a negyedik helyért küzdhet, ezért kellene neki a három pont. Amennyiben a kék-fehérek ma kikapnak vagy döntetlent érnek el, lemondhatnak a negyedik helyről, ami a Vidi kupagyőzelme esetén nemzetközi szereplést érne.

Emellett Kanta Józsefnek is fontos lesz a találkozó, hiszen az MTK klubikonja az utolsó hazai bajnokijára készül. Kanta elmondta, az elmúlt napokba nosztalgikus hangulatba került. A videóban azt is elárulta, hogy nem nagyon izgul. Hozzátette, érzelmekkel teli lesz a mai nap. 

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink