Slovan-Vidi: lökdösődések - VIDEÓ

Feszült hangulatú volt a 4 gólos meccs.

Forrás:

Márton Gábor csapata 2-2es döntetlent játszott a Slovan vendégeként úgy, hogy a hazaiak két góllal is vezettek már. Az első kakaskodásra a 30. percben került sor (videón a 42. perctől indul be a buli), a második alkalomra 1.58-tól kerül sor), de a legvégén is feszült volt a hangulat. Mintha előbb is ért véget volna a meccs.

19.36: GÓLOK TÖRTÉNETE

22. p.: Strelec szabadrúgása után a berobbanó De Marco fejelt a kapunkba az ötösről. 1-0

26. p.: Zan Medved 25 méterről a bal alsóba csavart egy szabadrúgást 2-0

31. p.: Houri szabadrúgása után Stopira fejelt a Slovan kapujába 8 méterről. 1-1

63. p.: Petrjak passza után Funsho tolt kettőt a labdán, majd 14 méterről lőtt, Sulla beleütött a labdába, de védeni nem tudott. 2-2

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SLOVAN BRATISLAVA–MOL FEHÉRVÁR FC 2–2 (2–1)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Bolla (Fiola, a szünetben), Musliu (Vágó, a szünetben), Stopira (Rus, a szünetben), Hangya (Géresi, 73.) – Nikolov (Nyári P., 73.), Pátkai (Bamgboye, a szünetben)– Nego (Hodzic, a szünetben), Houri, Petrjak (Zeke, 73.)– Zivzivadze (Nikolics, a szünetben)
Gólszerző: DeMarco (22.), Medved (26.)., ill. Stopira (31.), Bamgboye (63.)
 

19.39: NEM ELÉRHETŐ A VIDEÓ

A videó nem elérhető, pedig élőben volt nézhető

20.36: A MOL FEHÉRVÁR ÖSSZEFOGLALÓJA:

Kora esti kánikulában, 32 fokban kezdődött második nyári felkészülési mérkőzésünk. A pozsonyi Tehelné Pole stadionban az SK Slovan Bratislava vendége volt csapatunk. A hazaiak szombaton 1-0-s győzelemmel hangoltak a találkozóra, mi a Szombathelyi Haladás otthonában játszottunk 0-0-át a hétvégén.

A két együttes egymás elleni mérlege igencsak kiegyenlített képet fest. Összesen négyszer találkoztunk a Slovannal, két döntetlen mellett egyszer mi nyertünk, egyszer ők.

Az előzetes információk szerint Jan Kozak, a hazaiak mestere a lehető legerősebb tizenegyet küldte pályára, egyedül a kapusposzt volt az, amelyet nem az első számú hálóőr foglalt el. Dominik Greif helyett, ezúttal Michal Sulla kapott lehetőséget, valamint Moha maradt ki a keretből. 

Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya – Nikolov, Pátkai – Nego, Houri, Petrjak – Zivzivadze csapattal kezdte a meccset.

A 10. percben Hangya középre tartó szabadrúgása után tisztázott a Slovan-védelem, a kontrából pedig ők veszélyeztettek, de Rabiu hosszan tolta meg a labdát Kovácsik mellett, ami így szerencsére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 13. percben Kovácsikot dolgoztatta meg egy balról, laposan érkező beadás, azonban kapusunk résen volt. Nyolc perccel később egy szöglet után Nego lőtt kapásból, labdája a lesen álló Zivzivadze elé pattant, aki hiába került helyzetbe, kifelé járt szabadrúgás. Alig egy perc múlva megszerezte a vezetést a szlovák bajnok: Strelec beívelt labdáját De Marco csúsztatta a kapunkba az ötösről (1-0).

A 26. percben ismét gólnak örülhettek a hazaiak. Medved 25 méterről tekert a bal alsóba egy szabadrúgást (2-0).

Az első félóra végén sikerült a szépítés: egy Petrjak elleni szabálytalanság után Houri ívelte középre a szabadrúgást, az érkező Stopira pedig a kapuba fejelt (2-1)!

A 35. percben Zivzivadze centikkel maradt le Nego éles beadásáról. Néhány perccel később Kovácsik hárította Strelec próbálkozását.

2-1-es hazai vezetés mellett mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre a következő csapattal álltunk fel: Kovácsik - Fiola, Vágó, Rus, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Hodzic, Petrjak - Nikolics.

Közvetlenül a kezdés után Nikolics került helyzetbe, bal lábas lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később akár gól is születhetett volna, Nikolics passza után Funsho találta el kapufát. Az 54. percben Rus csúsztatott 10 méterről, Sulla védett. Két perc múlva Petrjak került a földre a 16-oson belül gyanús körülmények között, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A 63. percben egyenlítettünk! Petrjak passza után Funsho tolt kettőt a labdán, majd 15 méterről lőtt, Sulla csak beleütni tudott a játékszerbe, ami így a hálóban kötött ki (2-2).

Egy perccel később Petrjak indult középre balról, jobbal lőtt, a hazai kapus hárított. A 70. minutumban újra Petrjak és Sulla voltak a főszereplők, gólt azonban nem láthattunk. A 74. percben Fiola ívelte haza a labdát, Kovácsik a felszabadítással egy Slovan-támadót talált el, a labda visszapattant, szerencsére a kapunkig nem jutott el.

A 83. percben a szlovák együttes magyar játékosa, Holman finoman ívelt szabadrúgása halt el Kovácsik kezében. A meccs utolsó helyzete Medved fölé szálló fejese volt a 87. percben. A végén egy szabálytalanság után kakaskodás alakult ki a játékosok között (nem először a meccsen), a játékvezető pedig - miután megnyugtatta a feleket - véget vetett a mérkőzésnek, ami így 2-2-vel zárult.

Legközelebb augusztus 1-én, szombaton lépünk pályára, az NS Mura együttesével találkozunk Szombathelyen.

20.38:

FCSB-Sepsi: bukaresti reakció a magyarellenes rigmusokra - NB1.hu

21.48:

Balhés Slovan-Vidi: Márton véleménye a provokálásról - REAKCIÓK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink