Slovan Bratislava: edzőváltás! - REAKCIÓ

Győztes meccs után rúgták ki a trénert.

Forrás: Slovan/Facebook

Menesztették Ján Kozákot a Holman Dávidot is foglalkoztató Slovan Bratislava labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A klub honlapján Ivan Kmotrík klubigazgató indoklásként elmondta, a játékoskeret lehetőségeihez és a csapat hagyományaihoz képest a gárda teljesítménye elmaradt a várakozásoktól.
   
"Régóta fontolgatjuk ezt a lépést. A legutóbbi mérkőzéseink a játék szempontjából nagyon gyengék voltak, nem láttuk a várt javulást, épp ellenkezőleg, a csapat csak stagnált" - tette hozzá.
    
Kmotrík kiemelte, hogy a pozsonyiakra rendkívül fontos meccs vár az Európa-liga-selejtező második fordulójában a finn Kuopio PS ellen.
    
"A lehető legjobban fel kell készülnünk, és a legutóbbi mérkőzések alapján meggyőződésünk, hogy új lendületre van szükség" - fogalmazott.
    
A klubigazgató szerint az utolsó csepp a pohárban a pénteki találkozó volt: ugyan a Slovan 2-0-ra nyert a harmadosztályú FK Belusa (Bellus) otthonában, és bejutott a 64 közé a Szlovák Kupában, de a játék kiábrándító volt.
    
"A szurkolók nem ezt érdemelték, határozottan és gyorsan kellett cselekednünk" - mondta a klubigazgató.
    
Az új vezetőedzőt napokon belül kinevezik.
    
Ján Kozák egy évvel ezelőtt vette át a pozsonyiak irányítását. Ezután a csapat a csoportkörbe jutott az Európa-ligában, majd megnyerte a bajnoki címet és a Szlovák Kupát is.
 

Legfrissebb híreink