Sepsi: olyan stadionavatót csinálnának, mint soha senki

Az összetartozás jegyében.

Forrás: Facebook/Sepsi OSK

Csütörtök este a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FK Csíkszereda képzeletbeli labdarúgó mérkőzéssel megnyitotta kapuit az új sepsiszentgyörgyi stadion - jelezte társoldalunk, az erdelysport.hu.

A való világban pedig a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László már a stadionavatót tervezi. Az eredeti tervek szerint idén tavasszal lett volna az átadás, majd ezt módosították őszire, hogy a koronavírus járvány ebbe is beleszóljon. A jelenlegi állás szerint a stadion átadása jövő tavaszra várható, de leginkább jövő nyárra, ha minden a mostani elképzelések mentén fog haladni. A magyar állami pénzekből épülő stadion kapacitása 8000 férőhely lesz és UEFA 4-es kategóriájú besorolást fog kapni, ami azt jelenti, hogy Európai kupameccsek megrendezésére is alkalmas lesz majd.

Összmagyar torna kinézőben

 

Diószegi László a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy „legalább egy négyes, de inkább nyolcas tornát szeretnék, ami az összetartozást szimbolizálná. A Dunaszerdahelyt és a Ferencvárost mindenképpen meg szeretném hívni, hiszen a Mol Arénát mi avattuk, és Szentgyörgyön rengeteg az FTC-szurkoló. De annyi testvércsapatunk van, hogy senkit sem szeretnénk kihagyni, a Topolyának, a Puskás Akadémiának, a Mol Fehérvárnak és a Csíkszeredának is itt a helye. Van öt pályánk az új létesítményben, három nap alatt le lehetne bonyolítani. Az elszállásolást Szentgyörgy mellett Brassóban és Tusnádon tudjuk megoldani."

Magyarország egyetlen nyomtatott sportnapilapjának Diószegi kifejtette, hogy az interjúban megemlített csapatok közül csupán az amúgy is remek kapcsolatot ápoló dunaszerdahelyi DAC-cal egyeztettek és vették fel a kapcsolatot. A további egyeztetések nagyban függnek attól, hogy a különböző bajnokságok mikor és milyen formában indulnak újra, amely kihatással lehet a soron következő idényre is. Diószegi azt viszont leszögezte, hogy a stadionavatót jövő nyáron az Európa-bajnokság előtt rendeznék meg azon az áron is, hogy nem minden csapat jelenhetne meg a legerősebb összeállításban.

Legfrissebb híreink