Sényő után, Kövesd előtt – kikérdeztük Rebrovot

Kiabált az edzővel a szurkoló.

Forrás:

Érdekes meccset játszott tegnap az FTC a Magyar Kupában a Sényő otthonában, míg a bajnokságban még két fontos mérkőzés vár a zöld-fehérekre. Szerhij Rebrov vezetőedzővel beszélgettünk.
 
Túltette már magát a tegnapi, Sényő elleni kupameccsen?
 
Jó meccset játszottunk. Érdekes volt, hogy egy szurkoló velem kiabált a tizenegyes megítélése után, mintha én döntöttem volna az ítéletről. Örülünk a győzelemnek, de el kell ismerni az első félidőben voltak problémáink. Páran túlságosan is szívből játszottak, rohantak, gyorsan be akarták fejezni a mérkőzést.
 
Szerdán délben, munkaidőben, rengetegen voltak a mérkőzésen.
 
A Ferencvárosra és a Vidire mindenhol sokan kíváncsiak, még ilyen időpontban is.
 
Szombati ellenfelük, a Mezőkövesd, erős csapat, nemcsak tudásban, hanem fizikailag is.
 
Abszolút egyetértek a kijelentéssel. Tudnak dominánsan is játszani, de nekünk, hazai pályán, az utolsó meccsünkön, győznünk kell.
 
Davide Lanzafame csak taktikai okok miatt hiányzott a tegnapi találkozóról?
 
Az alapcsapatból nagyjából Heister játszott tegnap. Nehéz talaj volt Sényőn, tudtuk előre, hogy így lesz, mint ahogyan azt is, hogy a Mezőkövesd kedden lépett pályára, így egy nappal többet pihenhet és készülhet a bajnokira. 
 
Leendő ellenfelük nagyon jó a levegőben, de nemcsak a védekezésnél, hanem a támadásoknál is. Erről magam kedden, a Kerület elleni kupameccsükön is meggyőződhettem.
 
Az ellenfél függvénye is lehetett ez, mert alacsonyabb osztályú gárda ellen léptek pályára, szintén fellazult, mély talajon. Nekünk is fontos mindig, így szombaton is az lesz, hogy olyan játékkal rukkoljunk elő, amivel ellenfelünk fölé kerekedünk. 
 
Kedden a harmadosztályú ellenfél gyors, kényszerítőkre épülő játékkal viszont tudott zavart okozni a kövesdiek védekezésében, főleg a mérkőzés elején.
 
Nemcsak az a fontos, hogy én milyen taktikát találok ki, hanem az is, hogy a játékosok mit valósítanak meg belőle. A Paks ellen például abszolút domináltunk az első félidőben, a fordulás után viszont ellenfelünknek több támadása volt. A focinak az egyik alapvetése, hogy nem mindig az a csapat nyeri a meccset, amelyik többet birtokolja a labdát

Legfrissebb híreink