Segítséget kér a Puskás Akadémia, megvan a Fradi-meccs bírója

Ünnepel a Vidi legendája.

Forrás: FTC/Facebook

A PUSKÁS AKADÉMIA KÖZLEMÉNYE:

"Egy szurkolónk számára keresünk véradókat, hogy továbbra is jó egészségnek örvendve kísérhesse a csapatot a mérkőzésekre.

Piroska 2014 óta hűséges támogatója csapatunknak, azóta minden meccsre igyekszik kilátogatni, Zalaegerszegtől Kisvárdáig bárhová elkíséri a fiúkat. Most ő szorul támogatásra, mert októberben csípőműtétje lesz, amire már nagyon régóta várt. Véradókra lenne szükség, ezért szeretnénk segítségért fordulni a szurkolókhoz, játékosokhoz, edzőkhöz.

Irányított véradásról van szó, azaz bármely erre szakosodott helyszínen le lehet adni a vért Piroskának. A+-os a vércsoportja, de minden vércsoport megfelel a célnak, mert így egy másik rászoruló is jól jár. 18-60 év között bárki adhat vért, aki egészséges. Személyigazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges a vércsoport megadásán túl, illetve ki kell tölteni egy nyilatkozatot a támogatni kívánt beteg adataival.

Név: Keresztes Andrásné
Leánykori neve: Vass Piroska
Édesanyja neve: Dezső Katalin
Születési hely és ideje: Baracska, 1948.06.20.
Taj-száma: 063112380
Vértípusa: A+
Cím: 2471, Baracska, Templom u. 2.
Kórház: Székesfehérvár, Szent György Kórház
Műtét időpontja: 2021.10.19. 

További információk az irányított véradásról

Az operációra Székesfehérváron kerül majd sor, a legközelebb eső Területi vérellátóban (Seregélyesi út 3.) hétfőtől-csütörtökig 8 és 15 óra között, pénteken 8 és 14 óra között fogadják a véradókat. 

Kérünk mindenkit, segítsünk Piroskának! Kevés a közeli hozzátartozója, így nagy szüksége van az összefogásra."

A MOL FEHÉRVÁR BEJELENTÉSE:

"Boldog születésnapot, Wittmann Géza!

Egykori legendás játékosunk ma ünnepli 60. születésnapját. 

Wittmann Géza 1961. szeptember 14-én született Polgárdin. A Vidi saját nevelésű játékosa 20 esztendős korában, 1981-ben egy Nyíregyháza elleni győztes bajnokin debütált csapatunkban, ráadásul azt a meccset végig is játszotta. Később Várpalotán majd a Honvéd Szabó Lajos SE-nél szerepelt kölcsönben, legközelebb az 1983/84-es szezonban lépett pályára újra a Vidi színeiben. 

Az UEFA-Kupa menetelés alkalmával hétszer szerepelt a Vidiben és egy gólt szerzett - hazai pályán a Manchester United ellen. 

Első bajnoki gólját 1986. augusztus 30-án a Haladás ellen szerezte, azt a meccset 3-0-ra megnyertük. Wittmann mellett sportigazgatónk, Sallói István duplázott a 35 évvel ezelőtti bajnokin. 

1988-ig játszott a Vidinél, majd a ZTE-hez igazolt, ahonnan később visszavonult. A 90-es években klubunk (akkoriban Parmalat) pályaedzője is volt, később pedig utánpótlás-edzőként és megyei csapatok felnőtt edzőjeként dolgozott a labdarúgásban. Ma már civil foglalkozása van, rengeteget utazik, szabadidejét pedig családja körében tölti. Születésnapja alkalmából telefonon értük utol egykori legendás játékosunkat.

"Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy 60 éves lettem, tíz évvel ezelőtt is szolidan, családi- és baráti körben ünnepeltem az 50. születésnapomat. A legfontosabb, hogy egészségügyileg rendben vagyok, ennél többet nem is kívánhatok. A mindennapjaim melóval telnek, ma is úton vagyok, úgyhogy előző hétvégén tartottunk egy kis családi ünnepséget, tényleg nem kerekítettem nagy feneket a születésnapomnak. Annak ellenére, hogy 60 éves lettem, nem vagyok egy otthon ülő típus, a munkám is olyan, hogy rengeteget utazok, mindig mozgásban vagyok. Amikor van egy kis szabadidőm, akkor a családommal vagyok, nagyon szeretek unokázni. Nagy ritkán nézek csak sportot, ne adj' isten labdarúgást a tv-ben, élőben csak kosárlabda meccsekre járok, hiszen a fiam, Krisztián válogatott élvonalbeli kosaras. Edzőként sem tevékenykedem már sehol, a labdarúgás nélkül is teljes az életem, persze a mai napig szóba kerül az 1985-ös menetelésünk. Legutóbb a Lövés Szarajevóban című könyv elkészítésekor keresett meg Szentesi Zöldi László író, neki elevenítettem fel néhány sztorit. A munkám során sok emberrel találkozom, gyakran kérdezik tőlem, hogy "Nem maga lőtte a gólt a Manchesternek?" Egyáltalán nem tekintem ezt tehernek, hogy a nevem egybeforrt azzal a találattal, vagy épp az UEFA-Kupa meneteléssel, mindig szívesen sztorizgatok arról az időszakról, ha valakit ez érdekel. Az unokázás mellett egyébként pecázni szeretek nagyon, sajnos a meló miatt erre ritkán van alkalmam, most azonban a 60. születésnapomra olyan ajándékot kaptam, hogy három napra el tudok menni egy jót horgászni" - árulta el honlapunknak Wittmann Géza.

Jó egészséget, boldog születésnapot kívánunk Wittmann Gézának!"

EURÓPA LIGA:

A Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában fog vizitálni csütörtökön. Az UEFA döntése szerint a lett Andris Treimanis vezeti az összecsapást.

Érdekesség a sporival kapcsolatban, hogy ő fújta a sípot 2019-ben az U17-es vb-döntőben, a finálét a brazilok 2-1-re nyerték meg Mexikó ellen. 

A Leverkusen-Fradi meccs csütörtökön 18.45-kor kezdődik. 

Legfrissebb híreink