Segít-e a bejátszott szurkolás? - Rebrov értékelt

A Fradi büntetőrúgójáról is beszélt.

Forrás: fradi.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros szerdán két edzőmérkőzést is játszott: a Paks elleni 0-0 után a ZTE-t 2-0-ra verték a Groupama Arénában. 

Kétszer játszott ma a Fradi - gólösszefoglalók - NB1.hu

 

Íme, a zöld-fehérek összefoglalója utóbbi meccsről:

"A második edzőmérkőzésünkön (az elsőn 0-0-s döntetlent játszottunk a Pakssal az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban) a ZTE volt az ellenfelünk, ezúttal a Groupama Arénában. Sergei Rebrov itt a Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Csontos, Civic - Haratin, Leandro - Isael, Skvarka, Szánthó - Boli kezdő tizenegyet küldte a pályára.

A zalaegerszegiek helyzetével indult a találkozó, de Dibusz hatalmasat védett. A mieink ezt követően szép lassan átvették az irányítást, és Isael révén veszélyeztetni is tudtak, támadónk egy szép csel után lőtt jobbal, ám Demjén védett. A 12. percben pedig meg is szereztük a vezetést, Boli előbb szépen átlépte a labdát, ami aztán ismét hozzá került, és higgadtan, ballal a kapuba lőtt (1-0).

Már közeledtünk a szünethez, úgy tűnt marad az 1-0, de a 39. percben Isael sarokkal indította Szánthót, akit buktattak, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Haratin állt, aki nagyon higgadtan értékesítette a büntetőt (2-0).

A második félidő elején csere nem volt nálunk, de némileg szerkezetet váltottunk, a jobbhátvéd Botka középre húzódott, és az addig középhátvédet játszó Csontos kiment a jobb oldalra. Tíz perc elteltével újabb szép játékot követően Szánthó került ziccerbe, de nem tudta gólra váltani a helyzetét.

A 62. percben a Paks ellen is játszók váltották egymást: Haratin helyett Sigér, Botka helyett Lovrencsics lépett pályára, utóbbi miatt Csontos ismét középhátvéd lett. Mindkét félidő közepén volt egy-egy ivószünet, bár a hűvös időjárás ezt nem indokolta, az új szabályok értelmében ehhez is hozzá kell szokniuk a játékosoknak.

Az utolsó bő tíz percre Ramadan és Lodico is beállt, előbbi a 85. percben egy fejessel veszélyeztetett, nem sokkal később pedig Skvarka találta el a kapufát. Újabb gól azonban már nem született, 2-0-ra nyertünk.

Felkészülési mérkőzés, Groupama Aréna
FTC-ZTE 2-0 (2-0)
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 63.), Blazic, Csontos, Civic – Haratin (Sigér, 63.), Leandro – Isael (Lodico, 80.), Skvarka, Szánthó (Ramadan, 78.) - Boli
ZTE: Demjén (Szemerédi, 70.) - Bolla (Kocsis, 63.), Katanec (Bobál D., 46.), Lesjak (Szépe, 46. (Sebestyén, 80.Ö), Tamás (Németh, 63.) - Bedi - Radó, Barczi (Ostrek, 46.(McWoods, 76.)), Bőle (Mitrovic, 46.), Babati (Zimonyi, 70.) - Bobál G. (Meshack, 46.)
Gól: Boli (12.), Haratin (40. - 11-esből)"

FTC-ZTE: egy félidő elég volt a Fradinak - a gólok története - NB1.hu

 

Szerhij Rebrov vezetőedző a két mérkőzést egyben értékelte az M4 Sportnak.

"Úgy gondolom, a játékosok ennyi idő után örülnek a mérkőzéseknek. Jó meccseket játszottunk, természetesen más sebességgel, mint egy bajnokin, meglehetősen meleg is volt. Mindenki várja már a szezon kezdetét, úgyhogy fontosak voltak ezek a találkozók nekünk. Azt még nem tudom, hogy Haratin fogja-e rúgni a büntetőket, örülök, hogy kívülről magabiztosnak tűnt, ahogy minden játékosnál jó, ha bízik magában a hivatalos meccseken is. Meg kell kérdezni a játékosokat, hogy a bejátszott szurkolás segít-e nekik, de nagyon nehéz lesz, hiszen mi a szurkolókért játszunk. Szurkolók nélkül ez egy teljesen más játék. Nekünk meg kell próbálni segíteni a játékosoknak, mert a biztatás nélkül nehéz a legjobbat nyújtani" - mondta.

Mint ismeretes, a Ferencvárosnál szurkolói bábukkal készülnek a szezon folytatására, így a következő hetekben "megtelhet" a Groupama Aréna.

Fradi: óriási kezdeményezés, "megtelhet" a stadion! - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink