Sebzett vad a Fradi ellen, Carrilo Feczkó nélkül debütál -  ELŐZETES

Sannino visszatérhet, parádés rangadó Felcsúton.

Forrás: Kaposvári Rákóczi/Facebook

Tematizálta a heti fejleményeket, hogy a hét elején távozott a MOL Fehérvár FC kispadjáról Marko Nikolics, akit a visszatérő Joan Carrillo váltott. A spanyol szakember a bemutatkozó mérkőzésén lehet, hogy nem számíthat Miskolcon a góllövőlista egyik fehérvári vezetőjének, Armin Hodzicnak a játékára.

És a megszokott módon Feczkó Tamásnak, a DVTK vezetőedzőjének a jelenlétére sem, aki ezen a mérkőzésen tölti le az eltiltását. 

Azon a mérkőzésen Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere is el lett küldve a kispadtól, de ő már ma visszatérhet, így ott lehet a kispad előtt (és ugye nem feltétlenül mindig a technikai zónában) a Kisvárda elleni mérkőzésen. Megjósolhatatlan végkimenetelű találkozóra van kilátás, hírek szerint jó sok vendégszurkolóval. A Honvéd a bajnokság legjobb formában lévő csapata, az elmúlt 7 meccsből 6-ot megnyert, 1-szer ikszelt.

 

A forduló rangadója az, hogy a múlt héten a Vidit az otthonában elpáholó Puskás Akadémia vendége a bajnokság egyik legstabilabb, legjobban összerakott csapata, a Mezőkövesd lesz. Bajnokság előtt nem biztos, hogy ilyenre sokan tippeltek volna... 

 

Mindkét gárda jól menetel (a vendégek jobban), így élénk meccs lesz. A hazaiak, az FTC-vel egyetemben a második legtöbb gólt rúgták eddig (23-mat, a Vidi vezet 26-tal), a Kövesd viszont csak 10-et kapott (a Fradival egyetemben), így a támadni szerető és a védekezni nagyon tudó alakulatok rangadója is lesz egyben.

A Zalaegerszeg- Debrecenen több fontos kérdésre választ kaphatunk. A hazaiak masszívak, ám a remélt győzelmek, melyek a remélt, NB I-es tagság minél könnyebb meghosszabbításához kellenek, eddig elmaradnak, emiatt tartósan a tabella veszélyes régiójában szerepel a gárda. Lelkileg is kellene a siker a zalai fiúknak. De a debrecenieknek is, mert Herczeg András csapata újabb vereség miatt már nagy gondba kerülne.

A Paks-Újpest mérkőzésen is garantált a feszültség. Egyrészt, mert a tolnaiak hátul vannak a tabellán, az Újpest meg nem úgy szerepel, ahogyan azt ígérte a klubvezetés, szeretnék a szurkolók. Roderick Duchatelet tulajdonos mellett ezért Nebojsa Vignjevics vezetőedző távozását is újra követelik a fanatikusok. Mindkét gárdának a nyugodtabb tél miatt is kellenének a pontok.

 

Majdnem mindenki szerint országos kettes a Rákóczi-Fradi. Az utolsó, legtöbbek által már lesajnált vendége lesz a listavezető, a remek formában futballozó, az El-csoportkörében is helytálló. Az ilyen meccsek viszont már nem egyszer okoztak kellemetlenséget vagy végül sikeresen, de nagy nehézségek árán megvívott ütközetet az esélyesebbnek. Ahhoz, hogy az FTC ne kerüljön hasonló szituációba, mindenképpen sebzett vadként, életükért harcoló somogyiakra kell felkészülnie.

    
 

OTP Bank Liga, 14. forduló:
szombat:

ZTE FC-Debreceni VSC 15.45
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Paksi FC-Újpest FC 17.00
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 17.00
Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 19.30  
    
vasárnap:
Kaposvári Rákóczi FC-Ferencvárosi TC 18.00  

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink