Schäfer elárulta, miért megy a magyar válogatottnak a nagy csapatok ellen

Rossi és Janeiro közti különbségről is beszélt.

Forrás: DIGI Sport / Sport 24

A Sport24 az alábbi interjút küldte a honlapunknak:

,,Schäfer nem bánja, ha a DAC-ban támadnia, a válogatottban védekeznie kell

"Először azt sem tudtam, hogy mi ez az egész. De ahogy utána olvastam, akkor az volt bennem, hogy 'wow', ez elég nagy dolog. És büszke is vagyok rá" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Schäfer András, akit 2021-ben az MLSZ az év férfi labdarúgójának választotta.

A 22 éves Schäfernek nemcsak itthon ismerik el a teljesítményét; klubcsapata, a Dunaszerdahely szurkolói szerint a DAC-ban is ő volt az őszi szezon legjobbja. "Arra jobban számítottam. Úgy voltam vele, hogy a kapusunk és köztem fog eldőlni, hogy ő lesz vagy én (az őszi szezon legjobbja). Végül én lettem, aminek nagyon örülök, és ezt szeretném is megköszönni a szurkolóknak."

Bőven akadnak szép emlékei 2021-ből a korábban Olaszországot is megjárt játékosnak. "Mondhatom az Európa-bajnokság, az egész másfél-két hónap csodálatos volt. Vagy akár most a végén a lengyel meccs (a vb-selejtező utolsó körében 2-1-re győztek a magyarok idegenben - a szerk.), a Wembley-ben a döntetlen. Voltak olyan események, amelyek széppé tették ezt az évet. Ha a DAC-ra gondolok, akkor a rangadók jutnak eszembe, a Slovannak gólt is lőttem. Ez számomra örök emlék marad."

A válogatottban 2021-ben tizenegy mérkőzésen lépett pályára és 3 gólt szerzett. A nemzeti tizenegy remek Eb-szereplése és halványabb őszi teljesítménye kapcsán megfigyelhető, hogy a nagycsapatok ellen felszívja magát a válogatott, de a velünk papíron azonos erősségű együttesekkel szemben inkább a görcsösség mutatkozik meg. "Talán azért, mert a keretünk inkább a stabil védekezésre van beállítva. Az Eb előtt volt egy hónapunk felkészülni a topcsapatokból, most pedig a válogatott szünetben két-három napunk volt csak az adott ellenfélből felkészülni. Nyilván ez nem kifogás, hiszen a többi válogatottnak is ennyi ideje van, csak úgy gondolom, hogy nem adaptálta ennyire a csapat ezt a kisebb csapatok ellen."

Schäfer sokoldalú középpályásnak gondolja magát, számára nem probléma, ha mást kérnek tőle a válogatottban, és mást a klubjában. "Joao (a DAC vezetőedzője) sokkal támadóbb szellemű szerepkört szán nekem, nyilván ez a játékoskerettől is függ, illetve attól is, hogy milyen rendszerben szeretne játszani. A szövetségi kapitánytól később már inkább védekezőbb szerepkört kaptam."

Egy ilyen hosszú év után a családdal tölti az ünnepeket, hogy aztán feltöltődve vágjon bele a következő év kihívásaiba."

Legfrissebb híreink