Salzburg: eldőlt Szoboszlai sorsa

Hivatalos bejelentés.

A Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján bejelentette, hogy, magyar tehetsége, Szoboszlai Dominik 2022. május 31-ig meghosszabbította a szerződését.
 
Szoboszlai 2017-ben került a klubhoz, kezdésként az U18-as csapatnál pallérozódhatott, majd a második vonalban szereplő FC Lieferingnél játszott, 46-szor bizonyíthatta a képességeit, 16 góllal és 11 gólpasszal tette le a névjegyét a remek játéka mellett.
 
Tavaly nyáron felkerült a Salzburg első csapatához, a nagyon között eddig 11-szer lépett pályára. Az osztrák kupában kétszer, a bajnokságban egyszer volt eredményes. A nemzetközi kupában is villogott már, a Napoli elleni El-visszavágón gólpasszt adott. A visszavágót 3-1-re megnyerte az osztrák csapat, ám az odavágón 3-0-ra kikaptak, így kiestek a sorozatból
 

Szoboszlairól Christoph Freund sportigazgató a következőket mondta:
 
„Dominik nagyszerűen fejlődött, amióta nálunk játszik, az elmúlt hónapban viszont még óriásibb lett a fejlődése a pályán és azon kívül is. Elképesztő tehetség, rendkívül profi a mentalitása. Fontos, hogy a fejlődése töretlen maradjon, ehhez minden segítséget megadunk.”
 
Mint ismeretes, Szoboszlai pályafutása során először tagja a magyar válogatott keretének, a mieink a Szlovákia és Horvátország elleni Eb-selejtezőkre készülnek.
 
Szoboszlai reakciója a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink