Sallói: támpont kell a folytatáshoz

Beszélt az önkéntes karanténba vonult játékosokról is.

Forrás: ZTE

A labdarúgóélet gyakorlatilag teljesen leállt a világban, azonban a topligákban szereplő csapatok sorra jelentik be, hogy mikor állnak újra edzésbe. A ZTE-nél is, ahogy a többi NB I-es csapatnál, egyéni edzésterve alapján készülnek a labdarúgók. Sallói István sportigazgató elmondta, azt tervezték, hogy a héten már újra együtt készülnek, de egyelőre mér kivárnak.

 

ZTE: késik a válogatott kerettag visszatérése - NB1.hu

 

 

Az MLSZ a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre felfüggesztette a bajnokságot és a Magyar Kupát, eddig még nem esett szó a folytatásról. A csapatoknak azonban hamarosan újra edzésbe kell állnia, hiszen a megfelelő terhelés nélkül a sportolók erőnléte romlani kezd, amit az egyéni edzések nem tudnak helyettesíteni.

Sallói ezt mondta el az üggyel kapcsolatban:

,,A játékosok otthon vannak és betartják a kormány ajánlásait. Állandó kapcsolatban vagyunk velük és örömteli, hogy senkinél sem jelentek meg tünetek. Egyéni edzésekkel készülnek a játékok egyelőre, amelyben szerepel szabadtéri futás is. Azt terveztük, hogy ha a helyzet nem romlik drasztikusan az országban, ezen a héten ezeket a futásokat a pályára szervezzük és megfelelő körültekintéssel, a labdát is elővesszük de a kontaktust igénylő játékok nélkül. Óvatosságból még kerülni kell a közeli érintkezéseket, de a szabadban történő futások, kapuralövések, lábtenisz szerepelt volna a programban, hogy a játékosok a fizikai szintjük mellett a labdaérzékelésüket is szinten tarthassák. Múlt héten kezdeményeztük az NB I-es bizottságnál egy videokonferencia megtartását, ahol bizonyos dolgokról egyeztethetünk, és egységes véleményt alakíthatunk ki, mint azt a külföldi ligáknál is láthatjuk. Megvárjuk a klubok erre nyitottak-e és ha igen, mire jutunk. Addig várunk, nem indítjuk újra a tréningeket. Mi elkötelezettek vagyunk a bajnokság befejezése mellett, ad abszurdum, akár úgy is, hogy a csapatok vonuljanak szállodába, ne legyenek utazások és játsszuk le a meccseket semleges helyszínen. Két hét után még nem vész el az erőnlét, de három-négy hét után már érezhető a kihagyás hatása. Utána egyből újrakezdeni már sérülésveszélyt rejt magában, ezért lenne jó mielőbb találni valami támpontot arra az esetre, hogy ha hetekig nem tudjuk elkezdeni az edzéseket, mennyi időre van szükség bajnoki mérkőzések újraindításához."

Zalaegerszegen maradnak az egyéni edzések, jelenleg nem lehet mást csinálni. A sportigazgató elmondta továbbá, hogy a két utánpótlás játékosuk, akik önkéntes karanténba vonultak, nem fertőződtek meg. Szót ejtett tovább a SPAL Ferrara csapatánál kölcsönben lévő Horváth Krisztofer már itthon van, március 25-én jár le a kéthetes házi karanténja, de tünetmentes és jól van.

Legfrissebb híreink