Rózsaszín mezben játszik az MTK - nem akármiért

Hivatalos bejelentés.

Forrás: mtkbudapest.hu

AZ MTK KÖZLEMÉNYE:

"Idén az MTK Budapest labdarúgócsapata is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

A kampány során a legférfiasabb sportok képviselői hívják fel a figyelmet egy elsősorban nőket érintő betegségre. A rózsaszín mezek a játékosok aláírásával árverezésre kerülnek majd, a befolyt összeget a Rákellenes Ligának adjuk át.

A mellrák elleni küzdelem világnapja minden évben október 1., ebben a hónapban pedig nemzetközileg is kiemelt figyelmet kap a mellrák elleni küzdelem. A világnak és a kezdeményezés célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a betegség korai felismerésének fontosságára, valamint arra, hogy ennek érdekében mit kell megtenni önmagunknak.

Először 1991-ben használták a rózsaszín szalagot a mellrák túlélői, amit a Susan G. Komen Alapítvány adott ki. Azóta a világ minden táján ez a szimbóluma a mellrák elleni küzdelemnek.

A rózsaszín szalag csapatunk pénteken viselt mezén is megtalálható lesz majd. 

Később kiadták a kék szalagot is 1996-ban (John W. Nick Alapítvány), hogy felhívják a figyelmet arra, hogy férfiak is megbetegedhetnek mellrákban.

A szalagok a reményt szimbolizálják, a félelem leküzdését segítik, s akik viselik, a szolidaritásukról tesznek bizonyságot. Az emlőrák a nőknél a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatféleség.

Magyarországon évente körülbelül 5000-6000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és hozzávetőlegesen 2000 nő hal bele a betegségbe.

Az emlőrák 50-65 év között a leggyakoribb, de ma már a fiatalabb nőket is érinti. S bár a férfiaknál meglehetősen ritka a melldaganat, mégsem példa nélküli.

A pénteken viselt mezeket dedikálva árverezzük majd, ennek részleteiről a következő napokban adunk részletes tájékoztatást."

Legfrissebb híreink