Rosszul tudja a fradista: ultra-invázió lesz a Groupamába is!

Budapest – Soha nem látott létszámban lehetnek ott az év első csúcsrangadóján.

Forrás:

Botka Endre!

 

Már egy ideje az egyik legjobb magyar futballistának tartjuk, aki kiemelkedően értelmes, rendes és nagyon jó alany, mert mindene a labdarúgás. És ez még akkor is így van, ha a kispesti fanatikusok nagyon haragszanak rá, sőt, egyenesen megutálták azért, mert a Ferencvároshoz igazolt.

 

Botkával a Nemzeti Sport készített interjút a minap, amelyben kijelentette, tudja, hogy a Fradi-Honvéd kupacsata visszavágójára kiemelten készülnek a Honvéd ultrái, és fel van rá készülve, megtalálják majd a meccsen, de ő csak a játékkal foglalkozhat majd.

 

Nos, az nb1.hu utána járt a dolgoknak, így kijelenthetjük: Botka tévedett!

 

A modern kor szellemének megfelelően először a Facebookon kezdtünk el keresgélni. Elsőként a kispesti fanatikusok oldalát látogattuk meg, ahol már január 13-án (!) a Fradi-Honvéd kupameccs első, népligeti találkozójával kapcsolatban tettek közzé felhívást a fanatikusok. A mérkőzésre való közös utazásra bíztató eseményben eddig közel 300-an jelezték részvételüket, de aki már egy kicsit is foglalkozott valaha a szervezett szurkolói szubkultúra világával, az pontosan tudja, a vérbeli ultráknak nem lételem, hogy a „Nagy Tesó” segítségével tudassák a közvéleménnyel, hogy hol vannak, vagy hol lesznek.

 

Lesz Vasas-város is! Interjú a Rióban taroló klub elnökével " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

A felhívásból viszont sejteni lehet, hogy akárcsak az összes Fradi-Honvédra, erre a találkozóra is kiemelten készülnek a kispestiek, akik 600 és 1000 fő között szokták magukat képviselni a zöldek elleni idegenbeli mérkőzéseken.

 

Az nb1.hu viszont úgy értesült kispesti körökből, hogy erre a meccsre az eddigieknél is nagyobb létszámban utazhatnak majd el a vörös-feketék (némileg befolyásolhatja majd a terveket, hogy több meteorológia – nem a magyarra gondolunk – szolgálat szerint a jövő hét második felére ismét szibériai, farkasordító hideg lesz), akik bőven 1000 fölötti létszámban lehetnek majd ott a vendégszektorban,

 

Ameddig Kubatov a Fradi elnöke, marad a vénaszkenner! - NB1.hu

Fontos megjegyezni, az érvényben lévő előírások szerint a rendező klub a jegyek 10%-át köteles a vendégdrukkerek rendelkezésére bocsájtani, így akár 2000 kispesti is ott lehetne a mérkőzésen jövő hét szombaton.

Legfrissebb híreink