Rosszul tudja a fradista: ultra-invázió lesz a Groupamába is!

Budapest – Soha nem látott létszámban lehetnek ott az év első csúcsrangadóján.

Botka Endre!

 

Már egy ideje az egyik legjobb magyar futballistának tartjuk, aki kiemelkedően értelmes, rendes és nagyon jó alany, mert mindene a labdarúgás. És ez még akkor is így van, ha a kispesti fanatikusok nagyon haragszanak rá, sőt, egyenesen megutálták azért, mert a Ferencvároshoz igazolt.

 

Botkával a Nemzeti Sport készített interjút a minap, amelyben kijelentette, tudja, hogy a Fradi-Honvéd kupacsata visszavágójára kiemelten készülnek a Honvéd ultrái, és fel van rá készülve, megtalálják majd a meccsen, de ő csak a játékkal foglalkozhat majd.

 

Nos, az nb1.hu utána járt a dolgoknak, így kijelenthetjük: Botka tévedett!

 

A modern kor szellemének megfelelően először a Facebookon kezdtünk el keresgélni. Elsőként a kispesti fanatikusok oldalát látogattuk meg, ahol már január 13-án (!) a Fradi-Honvéd kupameccs első, népligeti találkozójával kapcsolatban tettek közzé felhívást a fanatikusok. A mérkőzésre való közös utazásra bíztató eseményben eddig közel 300-an jelezték részvételüket, de aki már egy kicsit is foglalkozott valaha a szervezett szurkolói szubkultúra világával, az pontosan tudja, a vérbeli ultráknak nem lételem, hogy a „Nagy Tesó” segítségével tudassák a közvéleménnyel, hogy hol vannak, vagy hol lesznek.

 

Lesz Vasas-város is! Interjú a Rióban taroló klub elnökével " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

A felhívásból viszont sejteni lehet, hogy akárcsak az összes Fradi-Honvédra, erre a találkozóra is kiemelten készülnek a kispestiek, akik 600 és 1000 fő között szokták magukat képviselni a zöldek elleni idegenbeli mérkőzéseken.

 

Az nb1.hu viszont úgy értesült kispesti körökből, hogy erre a meccsre az eddigieknél is nagyobb létszámban utazhatnak majd el a vörös-feketék (némileg befolyásolhatja majd a terveket, hogy több meteorológia – nem a magyarra gondolunk – szolgálat szerint a jövő hét második felére ismét szibériai, farkasordító hideg lesz), akik bőven 1000 fölötti létszámban lehetnek majd ott a vendégszektorban,

 

Ameddig Kubatov a Fradi elnöke, marad a vénaszkenner! - NB1.hu

Fontos megjegyezni, az érvényben lévő előírások szerint a rendező klub a jegyek 10%-át köteles a vendégdrukkerek rendelkezésére bocsájtani, így akár 2000 kispesti is ott lehetne a mérkőzésen jövő hét szombaton.

Legfrissebb híreink