Rossi után Gera is keretet hirdetett

A dánokkal és a norvégokkal csap össze az U21-es válogatott.

Forrás:

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott szeptember hatodikán és szeptember tizedikén is pályára lépett. Gera kihirdette a keretét, az MLSZ így számol be a döntéséről:

"U21-es válogatottunk szeptember 6-án lejátssza első felkészülési mérkőzését a Gera Zoltán vezette szakmai stáb irányítása mellett. A Dánia elleni idegenbeli összecsapást követően, szeptember 10-én Norvégia lesz az ellenfél a Pancho Arénában.

Gera Zoltán augusztus közepén kétnapos edzőtáborozást tartott az U21-es keret tagjainak Telkiben, a szeptemberi összetartáson pedig már mérkőzések is szerepelnek a magyar válogatott programjában. A szövetségi edző 23 játékosnak küldött meghívót a dánok és a norvégok elleni felkészülési meccsekre, köztük három külföldön játszó labdarúgónak: Szalai Attilának, Schafer Andrásnak és Bíró Bencének. 

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatott szeptember 1-jén kezdi meg a közös munkát Telkiben, majd szeptember 4-én utazik el Aalborgba, a Dánia elleni mérkőzés helyszínére.

– A válogatott összetételének kialakítása még csak most kezdődött, ezért az aktuális keret egyáltalán nem tekinthető véglegesnek – mondta az mlsz.hu-nak a keret összetételéről Gera Zoltán.  

- Folyamatosan figyeljük a korosztály legtehetségesebb játékosait, több olyan labdarúgó is van, akit erre az összetartásra nem tudtam meghívni, de számolok velük a későbbiekben. Ez természetesen fordítva is igaz: minden jelenlegi kerettagnak bizonyítania kell, hogy valóban a válogatottban a helye.

 

Nehéz mérkőzések várnak ránk két erős riválissal szemben, de a csapat fejlődéséhez éppen az ilyen összecsapások szükségesek."

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: 

Varga Ádám (Soroksár)
Demjén Patrik (ZTE)
Bese Balázs (MTK Budapest)

Védők: 

Bolla Bendegúz (ZTE)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Szalai Attila (Apollon)
Szilágyi Zoltán (Vasas)
Takács Zsombor (Soroksár)
Tóth Bence (Vasas)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Deutsch László (Csákvár)

Középpályások: 

Szabó Bence (DVTK)
Hinora Kristóf (Vasas)
Tajti Mátyás (DVTK)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Schafer András (Chievo)
Kiss Bence (Haladás)

Támadók: 

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Kundrák Norbert (DVSC)
Kovácsréti Márk  (Kisvárda)
Szánthó Regő (Győri ETO)
Bíró Bence (Guimaraes)
Májer Milán (Gyirmót)

A válogatott programja:

Szeptember 6., péntek: 
Dánia-Magyarország, 18.30 (Aalborg)

Szeptember 10., kedd:
Magyarország- Norvégia, 20.00 (Pancho Aréna) 

Legfrissebb híreink