Rossi szerint Szoboszlai sem topjátékos még

Belső védőkre van szüksége a kapitánynak.

Forrás: MTI

Vészesen közeleg március 26.! A magyar válogatott ezen a napon lép pályára Bulgáriában. A mieink szeretnének belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és ki akarják harcolni a részvételt a 2020-as Európa-bajnokságon. Amennyiben a bolgárokat két vállra fektetjük öt nappal később az Izland-Románia párharc győztesét fogadhatjuk a Puskás Arénában.

Marco Rossi szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, főleg a védelem összetétele miatt főhet a feje az olasz szakembernek. Orbán sérüléssel bajlódik, míg Kádárt kitették az első csapat keretéből a Dinamo Kijevnél. Rossi elárulta, Kádárra emiatt valószínűleg nem számít a márciusi ütközeten. Annak örülhet, hogy Lang és Szalai Attila is sok lehetőséget kap. A nehézségekből Otigba profitálhat, a Fradi játékosa komoly kihagyást követően tért vissza, de ez a produkcióján egyáltalán nem látszódik.

"Lang Ádám és Szalai Attila játékban van, de még meg kell néznünk, hogy mi újság Baráth-tal és Orbánnal. Valószínűleg szükségünk lesz még egy belső védőre. Otigbát én személy szerint még sosem hívtam, de korábban már szerepelt a válogatottban, ahol nagyon határozott, magabiztos, és gyors volt. Őt is megnézzük, és az utolsó héten döntünk majd" - nyilatkozta az M4 Sportnak Rossi, aki elárulta, még mindig szomorú a Wales elleni vereség miatt. Azt emelte ki, hogy Cardiffban nem harcoltak a végéig a játékosai, ami megengedhetetlen.

Ekkortól kezdődhet a jegyértékesítés a hazai pótseleztezőre - NB1.hu

Március 31-én első tétmeccsét játszhatja a Puskás Arénában a magyar válogatott. Az Eb-pótselejtező lebonyolítási rendszere miatt rendkívül rövid határidő áll rendelkezésre a jegyek megvásárlására, de a Szurkolói Klub tagjainak a megszokott módon elővásárlási lehetőségük lesz - írta meg a honlapján az MLSZ.

Szoboszlai Dominik a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígérete. Nem véletlen, hogy a magyar válogatott szerelését 8 alkalommal ölthette magára a 19 esztendős futballista. Mellette Sallai is a jövő válogatottjának lehet fontos láncszeme.

"Két nagyon ígéretes játékos, de még nem topjátékosok. Nagy ígéretek, de még dolgozniuk kell azon, hogy azzá váljanak. A Wales elleni meccsen pontosan láthattuk a különbséget. Az igazi topjátékosok ugyanis eldöntik a legfontosabb mérkőzéseket. Ezen a meccsen ez a játékos Ramsey volt. Háromszor ért labdához és két gólt szerzett. Bale ugyanez” - mutatott rá Rossi.

Nikolics Nemanja nemrég döntött úgy, hogy visszatér a MOL Fehérvár csapatához. Az átigazolást követően a honi futball rajongói azon kezdtek el tanakodni, hogy a gólerős játékos visszatérhet-e a nemzeti együttesbe. Rossi most tiszta vizet öntött a pohárba.

"Nikolicsot azonnal felhívtam, amikor hazajött, ő viszont azt mondta nekem, hogy nem most kellene beszélnünk, hanem legalább egy évvel ezelőtt kellett volna. A játékosok háromhavonta mást gondolnak. Másfél év elteltével egy játékos képes teljesen megváltozni. Amit láttam az alapján azt mondhatom, hogy Nemanja jelenleg nincs azon a szinten és abban a formában, hogy válogatott legyen" - mondta a kapitány. 

Log In or Sign Up to View

 

Dzsudzsák ellenben a pótselejtezőn is főszerepet kaphat. A 108 válogatottsággal rendelkező játékos hamarosan történelmet írhat, és erre az esélyt Marco Rossitól kaphatja meg.

"Jelen pillanatban ugyanúgy 108 válogatottsággal rendelkezik, mint a rekorder Király Gábor. De hamarosan ő lehet az abszolút csúcstartó, és én szeretném megadni neki az esélyt. Nagyon fontos, hogy mindenki megértse: a magyar válogatott nem Marco Rossi csapata, és nem is Dzsudzsák Balázsé, hanem a magyar embereké" - hangsúlyozta Rossi.

Marco Rossi a tervek szerint március 16-án hirdeti ki a keretét. 

Legfrissebb híreink