Rossi poénja: boldog volt Szoboszlai miatt

A válogatott újonca példaképnek nevezte a mellette álló társát.

Forrás:

A magyar válogatott csütörtökön Bulgáriában sorsdöntő mérkőzést játszik. Szerdán újabb sajtótájékoztatót tartottak a mieink, az esemény első szakaszában Sallai Roland és Könyves Norbert beszélgetett az újságírókkal.

 

"A fiúk sokat segítettek a beilleszkedésben, már vártam, hogy együtt készüljek velük" - mondta az újonc Könyves, akiről Marco Rossi korábban kijelentette, hogy nem egy Marco van Basten. "Tisztában vagyok a képességeimmel, így nem haragudtam meg a kapitányra" - szögezte le a ZTE futballistája.

 

Könyves arra a kérdésre, hogy kit tart a példaképének, rávágta, hogy Sallai Rolandot, ami nagy derültséget váltott ki.

"Nagy érvágás, hogy pár játékos nem lehet itt, de próbáljuk őket helyettesíteni. A bolgár válogatottnak vannak erősségei és gyengeségei. Harcias csapatra készülünk, fel kell vennünk a kesztyűt. Rossz, hogy a magyar szurkolók nem buzdíthatnak minket a helyszínen" - nyilatkozta Sallai. 

A két játékost követően Marco Rossi következett. 

"Természetesen boldog voltam" - felelte viccesen Rossi arra a kérdésre, hogy mit érzett, amikor megtudta, hogy Szoboszlaira nem számíthat. Negóval kapcsolatban elmondta, mindenki jól ismeri a Vidi játékosát, de csak kétszer edzett a válogatottal, így nem tudja, hogy kezdő lesz-e Szófiában. 

"Sosem adják fel, az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Jelenleg mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra. Aztán a pályán eldől, hogy melyik csapat nyer. A futballban vannak olyan aspektusok, amiket nem lehet kontrollálni. Az, hogy idegenben játszunk, például nem előnyös, de nem szeretnénk ezzel mentegetőzni" - hangsúlyozta a mester, aki hozzátette, bízik a játékosaiban, és sikerrel akarják venni a csütörtöki mérkőzést. 

A Bulgária-Magyarország meccs csütörtökön 20.45-kor kezdődik.Amennyiben a mieink behúzzák ezt a találkozót, marad esélyük az Eb-kvalifikációra. Az Európa-bajnokságot a koronavírus miatt 2020 helyett 2021-ben rendezik meg. 

A magyar válogatott edzése:

Legfrissebb híreink