Szlovákia-Magyarország: Rossi megmondta, melyik meccset a legfontosabb megnyerni a 3 selejtezőből

A kapitány ismét őszinte volt.

– Eddigi pályafutásom legfontosabb összecsapása áll előttünk. Mindenki tudja, mennyire fontos a jó nyitány egy hosszú sorozatban, ha a következő három mérkőzésből csak egyet nyerhetnék meg, akkor nem kérdés, hogy a holnapit választanám – áll Marco Rossi hivatalos Facebook oldalán. A kijelentést tegnapi, Szlovákia elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján tette a magyar szövetségi kapitány.
 
A válogatott két nehéz mérkőzéssel kezdi szereplését az Eb selejtezőkben. Mint ismeretes az első meccsen Szlovákia vendégeként lép majd pályára Rossi legénysége. Az egyértelműnek tűnik, hogy a hazaiak nagyobb játékerőt képviselnek, hiszen játékosaik nagy része topbajnokságokban játszik vagy játszott, de ahogy a kapitány is mondta, a futballban az a szép, hogy bármi megtörténhet.

Szlovák-magyar: karrierje legfontosabb meccsére készül Rossi

Szlovák-magyar: karrierje legfontosabb meccsére készül Rossi

 
A második találkozón a vb-ezüstérmes horvátokat fogadják Rossiék, mely szinte lehetetlen küldetésnek ígérkezik, de a játékosok többször is hangsúlyozták, szenvedéllyel, motiváltsággal és szurkolóik támogatásával le lehet küzdeni a tudásbeli különbséget. Biztosan nem fognak az első hazai selejtezős meccsen feltartott kézzel pályára lépni.
 
A harmadik mérkőzés, melyre a szövetségi kapitány utalt, a június 8-i Azerbajdzsán elleni idegenbeli meccs. A három találkozóból egyértelműen ezen a mérkőzésen lépnek pályára legnagyobb eséllyel a magyar játékosok, persze az előző két meccsel kapcsolatban tett kijelentések itt fordítva is igazolódhatnak. Azerbajdzsán egyébként legutóbb a Nemzetek Ligájában Koszovó ellen szenvedett el 4-0-s vereséget. Rossi kijelentéséből azonban pontosan lemérhető, hogy tudja, a magyar rajongóknak melyik lenne a legfontosabb diadal, arról nem is beszélve, hogy egy jó kezdés akár szárnyakat is adhatna a csapatnak a folytatásra.
 
A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón azt is hozzátette, kijelentése, hogy a legfontosabb meccs jön, csak az ő karrierjére igaz, a sorozatot tekintve ez csak az első lesz a nyolc összecsapás közül.
 
A magyar válogatott programja:
csütörtök:
Szlovákia-MAGYARORSZÁG, Nagyszombat 20.45
    
vasárnap:
MAGYARORSZÁG-Horvátország, Groupama Aréna 18.00
    
június 8.:
Azerbajdzsán-MAGYARORSZÁG, Baku 18.00
    
június 11.:
MAGYARORSZÁG-Wales, Groupama Aréna 20.45
    
szeptember 9.:
MAGYARORSZÁG-Szlovákia, Groupama Aréna 20.45
    
október 10.:
Horvátország-MAGYARORSZÁG 20.45
    
október 13.:
MAGYARORSZÁG-Azerbajdzsán, Groupama Aréna 18.00
    
november 19.:
Wales-MAGYARORSZÁG, Cardiff 20.45

Legfrissebb híreink