Rossi ismét megpendítette, hogy távozik, ha kell

Ezúttal írásban osztotta meg a gondolatait.

Forrás:

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Wales elleni vereség, és amiatt, hogy így a magyar válogatott nem jutott ki egyenes ágon az Európa-bajnokságra. Ezt jelzi, hogy Marco Rossi ismét az esetleges távozását pendítette meg.

Rossitól egyébként ez nem új dolog, már amikor Kispestre került először, akkor is mindig korrektül jelezte, ha bárki úgy érzi, ő lenne az akadálya a nem várt, gyengénn szereplésnek (a bajnoki cím második szerepvállalása alatt jött össze), akkor távozik a posztjáról.

Mint ismeretes, a Wales elleni vereség után Rossi ismét arról beszélt, kész felállni a kispadról, ha őt tartják a kudarc fő okának (szintén korrekt volt a részéről, hogy elismerte, a sok vereség miatt ő is okolható), de mint tegnap jeleztük, Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke ismét megerősítette: az MLSZ vezérkara a talján szakemberrel képzeli el a jövőt, akinek egyébként lejár a szerződése.

Helyzetével kapcsolatban Rossi ismét megszólalt, ezúttal a saját Facebook-oldalán:

„Ennyi vereség után (a tegnapelőtti volt a sorsdöntő) mindannyiunknak vállalnia kell a felelősségét. Mindannyiunknak, és ez természetesen rám is vonatkozik. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de megpróbáltuk.

Az első félidőben jó volt a hozzáállásunk, de a másodikban kiderült, nem tudjuk megcsinálni.
Tisztelem a játékosokat, a szurkolókat, és a stábot, és nem szeretnék senkit megtéveszteni.

Még mindig van esélyünk a Nemzetek Ligájában, de mindannyian tudjuk, hogy egyáltalán nem lesz könnyű.

Addig, amíg én ülök ezen a kispadon, mindig a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni, de soha, SEMMILYEN ESETBEN SEM leszek akadály, amennyiben a munkámat nem fogadják el.”

Legfrissebb híreink