Rossi ismét beszólt: a Honvéd nem lesz sikeres a BL-ben

Dunaszerdahely – Már februárban döntött a váltásról.

Forrás:

Azok után, hogy aláírta kétéves szerződését a DAC-nál, Marco Rossi hosszabb interjút adott a dunaszerdahelyi klub honlapjának – írta az m4sport.hu.

 

Rossi szinte szó szerint a Honvéddal szerzett bajnoki cím bebiztosításának pillanatában jelentette be, távozik Kispestről, a döntése azonban már februárban megérett – mondta az fcdac.sk-nak. Akkor viszont még nem tudta, hogy a felvidékiek kispadja lesz a következő állomása.

 

A viharos távozásával kapcsolatban eddig sem volt túl bőbeszédű, de arra többször is utalt, nem érezte az előrelépés lehetőségét (talán ebben a Facebook-bejegyzésében árult el a legtöbbet, amire George F. Hemingway is reagált), és ezt újra kiemelte. „Úgy gondolom, hogy a Honvéd nem képes folyamatosan fenntartani a nemrég befejeződött bajnokságban látott színvonalat, és így nem fog tudni sikeresen szerepelni a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Ennek okairól nem szeretnék bővebben beszélni, hiszen túl hosszú lenne mindent elmagyarázni” – hagyta nyitva a kapukat a szakember.

 

A szlovák bajnokságot színvonalában hasonlónak, de sokkal harcosabbnak tartja, mint a magyart, a DAC-ot pedig azonnal elkezdte feltérképezni, amint szóba került, hogy itt folytathatja.

 

A vezetőség elvárása, hogy a 22. fordulót követően a felsőházba jutást érő első hat hely valamelyikén álljanak Rossiék. Az edző véleménye az, hogy csapatszinten az alapok adottak ehhez, de technikailag lesz mit fejlesztenie, és szeretne néhány egyéb változtatást is: „A csapat ’szélességén’ kell majd dolgoznunk, és természetesen a játékrendszeren is”. De a legfontosabbnak a játékkoncepciót tartja, „amelynek ugyanolyannak kell lennie, bármennyi védővel és támadóval is állunk fel. Ez a legfontosabb dolog, és ezen kezdünk el dolgozni elsőként”.

 

Az olasz trénernek négy hete lesz a Fortuna Liga első fordulójáig, ezt elegendőnek tartja a formába hozásra. A keretet a vezetőséggel összhangban húszfősre tervezi, három kapussal és minimum öt tehetséges fiatallal.

 

Ami pedig a Dunaszerdahelyen megszokott szurkolói légkört illeti, Rossi örül, hogy komolyabb érdeklődés veszi körbe a klubot, ez döntő érvnek bizonyult az ajánlat elfogadásakor is. „A futball egy szenvedély, a futball maga a szurkoló, és nélkülük nincs labdarúgás. Számomra szomorú, amikor egy szinte üres stadionban kell pályára lépni néhány néző előtt. Viszont ha tele vannak a lelátók, akkor az egy teljesen más történet, más foci” – magyarázta az 52 éves edző

Élő közvetítés az átigazolási piac minden fejleményéről - NB1.hu

Átigazolási hírek

Legfrissebb híreink