Rossi bemutatkozik – élő közvetítés

Találkozott a válogatott kerete.

Forrás:

Találkozott a válogatott kerete.Holnap és holnapután dupla munka, pénteken utazás lesz, vázolta a program lényegi elemeit Rossi a finnek elleni meccs előtt. A kapitány válaszol elsőként az újságíróknak. A magyar nemzeti együttes szeptember 8-án Finnországba látogat, három nappal később pedig – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligája C-divíziójában.
 
 
Az első kérdés arra vonatkozott, szigorú szabályok lesznek vagy szerethető helynek szeretné a válogatottat. 
Rossi: lesznek szabályok, főleg a pályán, de azon kívül jó hangulat közeget szeretne összekovácsolni.
 
Mennyire fontos az első meccs a továbbiak szempontjából?
Rossi: Olaszországban van egy mondás, mely szerint a jól kezdett munka, félig elkezdett. Kispesten és Dunaszerdahelyen is jó, sikeres meccsekkel rajtoltam, ez a tervem a válogatottnál is. 
 
Mennyire lesz elég az idő a meccsig?
Rossi: Korábbi klubcsapataimnál több időm volt a megismerkedésre, a felkészítésre. Elődeimnek a válogatottnál is több idejük volt a bemutatkozásra, de elég erősek a játékosok fejben, hogy ez ne okozzon gondot. 
 
Lámpalázas lesz-e az első meccs előtt?
Rossi: Aki ismer, tudja, hogy a sajtótájékoztatón és amúgy is nyugodt vagyok, de a meccsek közben elkap a hév. Szövetségi kapitányként azonban majd igyekszem odafigyelni.
 
Mennyi pontot tervez a két meccsen?
Rossi: Nyerni megyünk, mindig így kell készülni. Három nap eltérés van a két mérkőzés között. Minden tiszteletlenség nélkül mondom, aki nem győzelemre készül minden találkozó előtt, az nem nyerhet. Mindkét meccsen győzni szeretnénk. 
 
Továbbra is odafigyel-e arra, hogy például a közösségi médiában is folyamatosan kapcsolatban legyen a szurkolókkal?
Rossi: A profilomat az unokatestvérem kezeli. A futball a szurkolókért van, folyamatosan igyekszem velük tartani a kapcsolatot. Első meccsünket a Nemzetek Ligájában drukkerek nélkül játsszuk. Mindenki láthatta a Vidi BL-meccsein és a tegnapi Fradi-Vidin is, mennyit számítanak a drukkerek.
 

Középpályán és a támadósorban több a választási lehetőség, a védelemben nem. Mik a tervek?

Rossi: Botka Endre sérült, Korcsmár Zsolt is az, Guzmics Richárd keveset játszik Kínában, ezért kapott Litauszki Róbert behívót. A védők számát elégnek érzem, nem aggódom a játékosállomány miatt.

Rossi sajtótájékoztatója véget ért!

Legfrissebb híreink