Romániából csábíthatják a Vidi játékosát, gólfesztivált rendezett a DAC

Új taggal bővült a lila-fehér család.

Forrás: dac1904.sk

MOL FEHÉRVÁR FC
A realitateasportiva.net információi szerint a román FCSB tulajdonosa, Gigi Becali szeretné megszerezni a Vidiből Rus Adriánt.

Már a Sepsi játékosaként is szerette volna a tulajdonos, ám akkor nem járt sikerrel. A Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli Rus játékjogának értékét, aki ebben 2019 nyarán igazolt Fehérvárra és ebben a szezonban eddig kétszer lépett pályára bajnokin.

ÚJPEST
Ismét bővült a lila-fehér család!

Szélsebes támadónknak, Giorgi Beridzének a napokban megszületett második kislánya! 

Gratulálunk az ifjú jövevényhez, és sok boldogságot, egészséget kívánunk az egész családnak.

DAC
Féltucat! Pontosan ennyi góllal búcsúztattuk a Slovnaft Cup 2. fordulójában a negyedik vonalban vitézkedő újlótiakat. Kulcsembereink nélkül is osztálykülönbséggel győztünk és jutottunk tovább a következő kupafordulóba.

Az Újlót nagy skalpot begyűjtve jutott be a Slovaft Cup második fordulójába, hiszen sikerült búcsúztatniuk a harmadik vonalbeli Érsekújvárt. A 2:2-es döntetlent büntetőpárbaj követte, amelyet a hazaiak bírtak jobban idegekkel, és amelyben csak a hatodik sorozat végén dőlt el a továbbjutó kiléte. Mindez feltartott mutatóujjként lebeghetett előttünk, de a minőségbeli különbségek a mai meccsen már az első perctől kezdve megmutatkoztak. Ahogy az várható volt, Németh Antal vezetőedző ezúttal azoknak a játékosoknak is bizonyítási lehetőséget adott, akik a bajnokságban eddig kevesebb szerephez jutottak. Kezdőként lépett pályára a több hetet kihagyó két panamai játékosunk, Blackman és Davis is, és utóbbi ívelései ezúttal is életveszélyesnek bizonyultak.

"Öt perc már mögöttünk van" – mondta elismerően az egyik helyi szervező, mintegy hálaképp, hogy az első öt percben még nem kaptak gólt. Öröme viszont nem tartott soká, mert jött Davis pontos beadása, melyet a 7. percben Brunetti bólintott az újlóti kapuba – 0:1.

A gyors találat lendületet adott a csapatnak, és nagyon könnyen jöttek az újabb helyzetek is. Előbb Dimun és Nicolaescu összjátéka végződött kis híján újabb góllal, majd a kapitányi karszalagot is viselő Davis küldött fölé egy szabadrúgást. A közeli templomban épp megszólalt a misére hívó harang, amikor Rymarenko kimaradt helyzete miatt szentségelhettek a szurkolóink. Fiatal csatárunk labdája már az irányt is bevette a gólvonal mögé, de végül sikerült a mentés a hazaiak részéről. Mire elhalkult a harangszó, már a második találatunk is ott táncolt Hužovič háta mögött. Ezúttal is Davis adta a gólpasszt, a labdára pedig a hosszún Nicolaescu csapott le – 0:2.

Favorithoz méltón játszottunk, a hazaiak nehezen jutottak át a felezővonalon, mi pedig szép játékkal és helyzetekkel folytattuk a meccset. A félidő felénél jártunk, amikor Dimun harciasan, de szabályosan szerzett labdát az alapvonalnál, majd tette is be centerbe, ott azonban Pajer tisztázott. Veselovský próbálkozásai után Rymarenko kerülhetett volna helyzetbe, egy ütemet azonban elkésett. Az újlótiak a 31. percben végezhették el az első szögletüket, s már ezt is nagy taps fogadta a lelátóról, de a sarokról belőtt labda egyenesen Vantruba kezébe hullott. Az ellenkező kapunál Rymarenko 16 méterről bikázott, és a labda bizony meg is rezdítette volna a hálót, ha Hužovič nem tolja ki szögletre.

Blackman közeli gurításánál viszont már verve volt a hálóőr. A hosszú sérüléséből felépült szélsőnk addig-addig cipelte a kapuig a labdát, míg közelről bepöccintette oda, ahol a legjobban szeretjük látni – 0:3. Alig három perc múlva Andzouana érkezett remekül egy kipattanóra, és máris új számokat mutatott a kijelző – 0:4. Az első félidőt a Cracovia Krakkótól érkezett középpályásunk, Dimun zárhatta volna le, de a Davistől kapott labdát centikkel fölé küldte. A továbbjutás kérdése ekkor már nem is volt kérdés, de jött még a második félidő...

...abban pedig Malý, Fábry és Sharani is lehetőséghez jutott. Rögtön az elején Nicolaescu fejéről száll kapu fölé a labda. Veselovský tekerte a fejére szögletből. Az 54. percebn Nicolaescu ugrott ki a leshatárról, majd találta telibe a kapust. A játékvezető viszont nagyon magabiztosan fújt a sípjába, és beintette a lest. Rohamoztunk tovább, és Sharani is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, de Hužovič egy ütemmel gyorsabb volt, és a tizenhatos vonalán elrúgta a labdát. Nem úgy a 68. minutumban, amikor Nebylától érkezett a lapos passz jobbról, Sharaninak pedig ezzel már nem volt nehéz dolga – 0:5. Egy megválaszolatlan kérdés maradt csupán a hátralévő időre: megállunk-e öt gólnál. A választ pedig Rymarenko adta meg a 83. percben, amikor pontos labdaátvételt követően felavatta a frissen pályára lépő Belluš kapust – 0:6. Megvolt a féltucat, ezzel pedig a tovbbjutás, a Slovnaft Cup 3. fordulójába.

Önbizalomnövelő győzelemmel megyünk tovább egy jó hangulatú, és ami még ennél is fontosabb, eredményes 90 perc után. Mind a hat találatunkat más-más játékos szerezte. A kupa következő fordulójában az Ekel-Komárom párharc győztesével mérkőzünk meg. Vasárnap viszont jön a következő bajnoki, méghozzá a MOL Arénában, ahol a Trencsént látjuk vendégül.

Edzői értékelés:

Németh Antal (DAC): „Egy nagyon szimpatikus csapat otthonába látogattunk el a kupamérkőzésre, amely egész jól tartotta magát, de ezen a meccsen azért kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. Sok önbizalmat adhat nekünk a győzelem, bár ezt egyáltalán nem kell túlértékelni, sem a hatgólos sikert. A földön kell maradni, de remélem, hogy néhány játékos, aki az elmúlt időszakban esetleg önbizalomhiánnyal küzdött, egy kicsivel bátrabban veti majd játékba magát a hétvégén. Ma mindenki jól teljesített, mindenki megpróbálta magából kihozni a maximumot, ez kinek jobban, kinek kevésbé jól sikerült. Remélem, hogy a hétvégi bajnokiig sokkal pozitívabb lesz a hangulat, de még egyszer mondom, nem kell túlértékelni ezt a győzelmet. Viszont néhány jó mozdulat, jó megoldás segíti a csapatot abban, nagyobb önbizalommal tudjunk a pályára lépni vasárnap.”

Roman Sloboda (Újlót): „A favorit megérdemelt győzelmet aratott. A dunaszerdahelyiek a játék minden elemében jobbak voltak. Számunkra ünnep volt, hogy egy ilyen csapatot láthattunk vendégül. Nagyon örülünk annak, hogy egy élvonalbeli gárda jó reklámot csinált nekünk, és láthatóvá tett minket. Vasárnap már Gútával játszunk bajnoki mérkőzést, és otthon természetesen győzelemre hajtunk majd.” 


TJ VEĽKÉ LOVCE-ÚJLÓT - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:6 (0:4)
Slovnaft Cup, 2. forduló, Štadión TJ Veľké Lovce, Újlót, 2021.08.18., 17:00
Játékvezetők: Libiak - Jekkel, Tůma
Nézőszám: 900
Góllövők: 7. Brunetti, 18. Nicolaescu, 36. Blackman, 39. Andzouana, 68. Sharani, 83. Rymarenko
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Vantruba - Muhamedbegović, Brunetti - Blackman, Dimun, Njie, Davis (K) - Veselovský - Andzouana, Nicolaescu, Rymarenko
Újlót: Hužović - Vančík, Bašťovanský, Krčmár D. (K), Palo - Brezanský, Pajer, Gujdák, Ďurica - Švec, Jamriška

Legfrissebb híreink