nb1.hu

Román klub szerződtetné a MOL Fehérvár két légiósát

Nagy terveket szövöget a bukaresti csapat.

Az NB1.hu szombaton jelezte, hogy Funsho Bamgboye felkelthette a román élvonalban edződő Rapid Bukarest érdeklődését. A támadó szerződése a mostani szezon végén lejár a MOL Fehérvárnál. A támadó 2019-ben a Haladástól igazolt a Vidihez. A HLSZ adatbankja szerint eddig 114 NB I-es meccs van a lábában, a fellépései során 16 gólt szerzett. 

Az nso.hu most román forrásra (Gazeta Sporturilor) hivatkozva arról ír, hogy Funsho Bamgboye mellett Claudiu Bumba is a román csapathoz kerülhet. A 29 éves támadó középpályást 2024-ig köti a kontraktusa a Vidihez. A 3-szoros román válogatott futballista értékét a Transfermarkt 900 ezer euróra becsüli, korábban ez volt 1,5 millió euró is:

Bumba 2019 óta futballozik hazánkban, először a Kisvárdát erősítette, aztán 2022 nyarán a MOL Fehérvárhoz igazolt. A HLSZ adatbankja szerint 95 NB I-es meccsen jutott szóhoz, a fellépésein 18 gólt termelt. A MOL Fehérvár január elején jelentette be, hogy Bumba csak az NB III-as csapattal készülhet. 

"A Nemzeti Sport úgy tudja, a nigériai-magyar  Funsho Bamgboyéért valóban bejelentkezett a Rapid a fehérváriaknál és még folynak az egyeztetések az ügyében, de ez nem zárja ki azt, hogy Bumba is Bukarestbe szerződjön, amennyiben érte is megfelelő ajánlatot tesz a román klub. Egyelőre azonban az NB III-as csapat edzéseit látogatja a középpályás" – zárta a cikkét a Nemzeti Sport Online. 

A 41 ponttal rendelkező Rapid a román bajnokságban jelenleg a negyedik helyen áll. A bukarestiek hátránya az éllovas CFR gárdájával szemben hat pont. Állítólag nagy terveket szövögetnek a Rapidnál, mivel meg akarják nyerni a pontvadászatot.

A nyolcadik helyen telelő MOL Fehérvár vasárnap a Kecskemét otthonában vizitál a bajnokságban, a meccs 17.30-kor kezdődik. 
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek