Rettentő nehéz lesz bentmaradniuk Nagyéknak

A következő három meccs is sorsdöntő lehet már.

Forrás:

Újabb vereséget szenvedtek Nagy Ádámék, és ismét a kispadról volt kénytelen végig nézni a magyar válogatott játékos, ahogy csapattársai elveszítik a három pontot. Bár mondhatjuk, hogy uralták a játékot, de ez nem sokat számít, miután a mérkőzést elveszítették.
 
Sinisa Mihajlovic, a harmadik bolognai meccsén dirigáló vezetőedző is állítja, „abszurd”, hogy csapata pont nélkül távozott Rómából. Azt is hozzátette, hogy a 2-1-es vereség ellenére jobban aggódna, ha rossz játékkal döntetlent értek volna el.
 
A Bologna gyakran tesztelte Robin Olsen képességeit az első félidőben, de nem sok sikerrel, míg a Roma a második játékrész elején első két lövését értékesítette. Kolarov az 55., Fazio a 73. percben tudott eredményes lenni. A vendégek, amikor már minden veszve volt, a 84. percben Sansone találatával szépítettek.
 
- Ha nem értékesíted a helyzeteid a Roma ellen, akkor ők az első lehetőségből büntetnek -, nyilatkozta a meccs után Mihajlovic. - 7-8 alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, szóval abszurd, hogy elvesztesz egy meccset, amin a döntetlen is az ellenfélnek kedvezett volna. Nem hibáztathatom a játékosaim, csak megköszönhetem a nagyszerű meccset, amit játszottak.  Muszáj fejlődnünk a befejezések terén, de a fontos, hogy uralni tudtuk a játékot. A jó uton járunk.
 
A szakvezető nyilatkozatából egyértelműen látszik, hogy meg van győződve róla, nem távoznak az élvonalból a szezon végén. Ezt támasztja alá meccs előtti nyilatkozata is, miszerint mindig egy-egy meccsre készülnek, sok lehetőségük lesz kiharcolni a bentmaradást, matekozni ráérnek a végén.
 
Természetesen nem lesz könnyű dolguk, pláne azután, hogy ismét pont nélkül maradtak, már tizenkettedik alkalommal a szezonban. Mindössze három meccset nyertek meg a szezonban, ősszel kettőt, illetve február elején az Inter ellen. Érdekes, hogy az őszi győzelmek alkalmával (Bologna-Roma 2-0, Bologna-Udinese 2-1) Nagy Ádám végigjátszotta a mérkőzéseket, Sinisa Mihajlovic viszont még egyetlen percet sem adott a középpályásnak.
 
Amikor kezdett Ádám, mindig végigjátszotta a meccset. Két győzelem, három döntetlen és négy vereség a mérlegük vele.
 
Bár Nagyék mindössze három pontra vannak a 17. helytől, nem lesz könnyű dolguk, hogy kimásszanak a gödörből. Legközelebb a Juventus-szal találkoznak, ahol szinte garantált, hogy nem szereznek pontot, de a Napolival (2.), a Lazioval (7.), az AC Milannal (4.) is játszanak még. Gyakorlatilag a hátralévő 14 meccsükből 8-on a jelenlegi top10-es csapatokkal találkoznak. Következő három meccsükön (Juventus, Udinese, Cagliari) legalább hat pontot kéne összeszedniük, hogy igazán reménykedhessenek. Ha nem sikerül, végleg leszakadhatnak.
 
Természetesen az előttük álló Empoli botlásában bízhatnak, akik szintén találkoznak még a Milannal és a Juventussal is, valamint a Spal, az Udinese és a Cagliari is beérhető távolságban van egyelőre. Mindössze hat ponttal előzi meg őket az utóbbi, 14. helyen álló csapat. Ehhez viszont nagyon össze kell kapnia a csapatot Mihajlovicnak, és nem fér bele botlás a környezetükben lévők ellen. Az Empoli, a Cagliari, az Udinese és az utolsó helyen szerénykedő Chievo megverése kötelező, ezek lesznek az igazán döntő összecsapások a csapat jövője kapcsán.
 
A Bologna hátralévő meccsei
 
02.24. Bologna-Juventus
03.03. Udinese-Bologna
03.10. Bologna-Cagliari
03.16. Torino-Bologna
03.31. Bologna-Sassuolo
04.03. Atalanta-Bologna
04.07. Bologna-Chievo
04.14. Fiorentina-Bologna
04.20. Bologna-Sampdoria
04.28. Bologna-Empoli
05.05. AC Milan-Bologna
05.12. Bologna-Parma
05.19. Lazio-Bologna
05.26. Bologna-Napoli

Legfrissebb híreink