Rendkívüli támogatást kapott a DVTK

Hivatalos bejelentés.

Forrás: dvtk.eu

ÍME, A DVTK HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,Ahogy arról a sportszeretők már néhány héttel ez előtt értesülhettek, Magyarország Kormánya több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A DVTK ebből 300 millió forintot kapott.

Hétfőn Diósgyőrben járt Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, és Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével aláírták a támogatási szerződést.

- A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus járvány - mondta Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke. - A fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is olyan problémákkal kellett szembesülniük, amely problémáknak egy része anyagi természetű volt. Éppen azért a SOSZ arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek. Ennek a programnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a bajban, ráadásul ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség.

Túl ezen, ennek a programnak van két másik eleme, amit ugyancsak fontosnak tartunk. Az egyik az az, hogy a 2018-ban útjára indult vidéki nagyegyesületek támogatási programja, az abban a programban támogatást kapó egyesületek szinte mindegyike részese ennek a mostani programnak is, ezáltal a vidéki nagyegyesület program is tovább tud folytatódni. Végül, de nem utolsó sorban, a 2020-as tokiói olimpiát és paralimpiát 2021-re halasztotta a NOB. Ezzel a programmal szeretnénk segíteni a már indulási joggal bíró vidéki sportegyesületek színeiben versenyző, félkészülő sportolókat. Ez az anyagi segítség, támogatást, újabb lehetőségeket teremt arra, hogy minél nyugodtabban, jobb körülmények között tudjanak a vidéki sportegyesületek színeiben versenyző sportolók felkészülni. Ennek a programnak a keretösszege valamivel több, mint 2,1 milliárd forint melynek keretén belül 55 vidéki sportegyesület kap támogatását. Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet. A DVTK, vidéki nagyegyesületként, az észak-kelet magyarországi térség egyik, ha nem a legnagyobb, legmeghatározóbb sportegyesületeként, 300 millió, a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

- Kollégáimmal négy éve kezdtük el azt a munkát, amelynek eredményeként a klub a kiemelt vidéki nagyegyesületek közé tartozhat - mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - A tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás. Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta.

A DVTK már az 1910-es megalapítása után pár évvel is sokkal több volt, mint egy labdarúgó csapat, hiszen 1912-ben már birkózni is lehetett a klubban, az ezt követő években és évtizedekben pedig sorban csatlakozott a többi szakosztály is. Az elmúlt években a munkatársaimmal nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy visszaállítsuk a régi nagy DVTK fényét, valamint azon, hogy a vidéki sportegyesületek is megfelelő szinten tudjanak szerepet és erőforrásokat kapni a magyar sport színterén.  Jelenleg 22 sportág űzhető az idén 111. születésnapját ünneplő klubban. A közelmúltban jelentettük be, hogy már az erőemelés, a lovassport, a tájfutás és a ritmikus gimnasztika is várja a sportolni vágyó fiatalokat Diósgyőrben. A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához.

A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot - tette hozzá a DVTK elnöke."

Legfrissebb híreink