Remi és két szabadrúgásgól a Haladás–Mezőkövesd meccsen

Sopron – Rácz Barnabás pályafutása első NB I-es gólja csak egy pontot ért a Halinak.

Forrás:

Az NB I első fordulójában a Haladás 3–1-re kikapott a Ferencvárostól. Szombati ellenfele, a Mezőkövesd egy ponttal gazdagodott a bajnoki rajton, a szintén újonc Gyirmóttal remizett Pintér Attila csapata. A borsodi alakulat eddigi egyetlen NB I-es szezonjában kétszer is vereséget szenvedett a Haladástól.

 

A soproni albérletében pályára lépő vasi együttes számított a találkozó esélyesének, könnyed vereség ide vagy oda múlt héten a Groupama Arénában. Ennek megfelelően a startot is a Hali kapta el jobban, többet birtokolta a labdát, és a támadásai is veszélyesebbek voltak. A Mezőkövesd az első percektől kezdve inkább kivárásra játszott. A vezető találatot Haladás szerezte meg, de azokban a percekben érett is a Hali-gól. Az már más kérdés, ha egy kicsit összeszedettebb mezőkövesdi védelem, akkor kifejelhette, kirúghatta volna Rácz Barnabás bal oldali szabadrúgását. Az 1996-os születésű középpályás pontrúgása így érintés nélkül a meglepett Tujvel kapujában kötött ki. A fiatal játékosnak ez volt az első NB I-es találata.

 

Egy-null után sem vett vissza a Haladás, úgy tűnt, egy második góllal mindenképpen szerette volna megnyugtatni a hűség városába elutazó szurkolóit. Rácz Barnabás, Halmosi Péter állt a legközelebb ahhoz, hogy megduplázza a vasiak előnyét, de lövéseik rendre célt tévesztettek.

 

Kis túlzással a vendégek az első félidő hajrájáig semmit sem mutattak, de hatékonyságból jelesre vizsgáztak, ugyanis Góhér Gergő egy szabadrúgás után egalizált. Király Gábor ugyan vetődött, de hárítani nem tudta a védő bal lábas lövését.

 

A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék összképe, helyzetecskék itt is, ott is akadtak. A vendégeknél Strestík szerette volna góljai számát növelni, de a Gyirmót ellen duplázó csatár lövései nem találtak kaput. A Haladásnál Rácz Barnabás továbbra is agilisen játszott, akihez leginkább Gaál Balázs próbált csatlakozni lelkesedésben. Ha már a lelkesedés szóba jött, a mezőkövesdi szurkolókra nem lehetett panasszal élni, kis túlzással Eb-hangulatot teremtettek, míg a Hali-drukkerek méltó ellenfelei voltak az „adok-kapoknak”.

 

A hajrában tíz főre fogyatkozott a Mezőkövesd, kezezés miatt Tóth Bence mehetett idő előtt zuhanyozni. Természetesen a végét megnyomta a Haladás, próbálta bevinni második gólját, de hiába, az újonc állta a sarat, így igazságosnak mondható remivel fejeződött be a találkozó.

 

Haladás–Mezőkvesd 1–1 (1–1). Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

 

Legfrissebb híreink