Remek híreket kapnak a magyar légiósok

Sorra jönnek a bejelentések.

Forrás: Sporting Kansas City

Sorra kapják a kedvező híreket a külföldön futballozó magyar játékosok - négy országban is fontos döntések születtek.


AUSZTRIA

Először is, Szoboszlai Dominik legnagyobb riválisától, a LASK Linztől tiltott csoportos edzés miatt 12 pontot levontak - a felsőházi rájátszás tabelláját a LASK vezette 27 ponttal, de immár a címvédő Red Bull Salzburg áll az élen 24 ponttal. A szövetség döntése szerint a 12 pontot az alapszakasz végeredményéből (54 pont) vonják le, és mivel a szabályok értelmében a rájátszás előtt mindig felezik a pontokat, a LASK-nak 21 pontja van, és "csak" a második helyre csúszott vissza. A klub fellebbezni fog az ítélet ellen, amely - megfogalmazásuk szerint - aránytalanul súlyos. A klub csütörtöki közleménye szerint 75 ezer eurós (26 millió forint) pénzbüntetést is kirótt rájuk az osztrák szövetség. 

Az osztrák liga két héttel ezelőtt közölte, hogy videofelvételek jutottak a birtokába a linziekről, amelyeken egy szokásos keretedzés látható, miközben a koronavírus-járvány miatt akkoriban Ausztriában csak kis csoportokban és egymástól biztonságos távolságban volt szabad tréningezni. A Bundesliga többi klubja felháborodással fogadta a szabályszegés hírét, míg a linzi egyesület közölte: "gazdasági kémkedés" áldozatává vált, ugyanis két, arcát eltakaró férfi szerdára virradóra betört a Raiffeisen Arenába, és egy kamerát rejtett el a stadionban.

 

LENGYELORSZÁG (Tajti Mátyás, Tamás Márk, Vida Kristopher)

Lengyelországban június 19-től újból látogathatók lesznek a labdarúgó mérkőzések, a stadionokban viszont a férőhelyeknek csak 25 százalékát lehet betölteni, és be kell tartani az egészségügyi szabályokat - közölte pénteki sajtóértekezleten Mateusz Morawiecki kormányfő. A mérkőzéseken biztosítanak fertőtlenítőszert, a belépőjegyek eladását, a stadionokra érkezést pedig úgy oldják meg, hogy a szurkolók ne gyülekezzenek - mondta el Morawiecki. A nézőtéren "az egészségügyi szempontból megfelelő módon" ültetik szét őket - tette hozzá.

Zbigniew Boniek, a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) elnöke a sajtóértekezleten közölte: a meccseken csak a vendéglátó csapat szurkolói vehetnek majd részt. Boniek már vasárnap, a PZPN által javasolt szabályokat ismertetve elmondta: a belépéskor ellenőriznék a szurkolók testhőmérsékletét, és kötelező lenne maszkot viselniük.

Lengyelországban péntek este két mérkőzéssel folytatódik a március 9. óta szünetelő az első osztályú bajnokság (Ekstraklasa), ezeket még a koronavírus-járvány miatt hozott eddigi szabályok szerint, zárt kapuk mögött rendezik meg.SVÁJC (Holender Filip, Kecskés Ákos)

Mindeközben Svájcban is folytatódhat az idény: június 19-én az első és a másodosztály is újraindul.

A döntés értelmében - miszerint ismét megrendezhetők azok a sportesemények, amelyek nem vonzanak 300 főnél több embert - a 24. fordulótól folytatódik az élvonal.

 

USA

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) is elkezdhetik a csapatok a kiscsoportos edzéseket, így Baráth Botond és Sallói Dániel Kansas Cityje is.

A szabályozás szerint maximum hat futballista vehet részt egyszerre a foglalkozáson és legalább három méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az edzők pedig a pálya széléről vezethetik le a tréninget.

Az MLS-ben azt tervezik, hogy mind a 26 csapat az orlandói Disney sportkomplexumban és a környékbeli pályákon végzi majd a felkészülést június 1-től, hogy júliusban folytatódhasson a szezon, amelyből mindössze két fordulót bonyolítottak le a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt.

Legfrissebb híreink