Rekordot döntött a kapitány, de a szerbek visszavágtak a magyaroknak - reakciók

Öt gól született.

Forrás: mlsz.hu

A magyar női labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott Szerbiától a hétfőn, Szegeden rendezett barátságos mérkőzésen - jelezte az MTI.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a nemrégiben kinevezett Margret Kratz szövetségi kapitány tanítványai a válogatottsági és gólrekorder Vágó Fanni találatával már a második percben vezetést szereztek, a vendégek azonban a félidő végére fordítottak.

A szerbek a fordulást követően az 54. percben növelték előnyüket, a magyarok csak szépíteni tudtak, a két csapat csütörtöki mérkőzésén kétszer is eredményes Pápai Emőke talált be.

Az MLSZ beszámolója szerint Vágó Fanni, a Ferencváros szegedi születésű játékosa 127 válogatottsággal egyeduralkodóvá vált a női örökranglistán. "Nagy öröm számomra, hogy megdöntöttem a 126-os rekordot, most egyedüliként még nagyobb megtiszteltetés, hogy a csúcson lehetek. Remélem, minél több fiatalt motiválok ezzel, hogy utol akarjon lenni. Óriási dolog bármilyen sportágban a legtöbb válogatottsággal rendelkezni" – mondta Vágó.

 Elégedett vagyok az edzőtáborral, sokat edzettünk és több területen is fejlődtünk. Az első mérkőzés nagyon jól is sikerült, az első húsz percet leszámítva. Ma az első félidő nem tetszett, de a második játékrészben nagyot küzdöttünk és ez jó tapasztalat volt a fiataljainknak. Szerbia előttünk tart az európai ranglistán, mégis győzni tudtunk egyszer 4–0-ra. Ma veszítettünk, bár tudtuk, hogy az ellenfelünk erősebben fog visszatérni a második találkozóra. Az első félidőben nem tudtunk viszonozni azt a nyomást, amit ránk helyeztek. A szünetben beszéltem a játékosokkal és a második félidőre javultunk. Két edzőtáboron vagyunk túl együtt a lányokkal, akikkel április óta ismerjük egymást. Úgy látom, sok minden kialakult már, de még nem minden, van még dolgunk a vb-selejtezőkig – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

A két csapat csütörtöki edzőmeccsét a magyarok nyerték 4-0-ra.

Eredmény:
Magyarország-Szerbia 2-3 (1-2)

Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Horti Boglárka, Csiki Anna – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Kocsán Petra, Vágó Fanni, Zeller Dóra – Zágor Bernadett

Legfrissebb híreink