Rebrov vs. Bjelica: a Fradi lenne a tavalyi Dinamo?

Hat sarkalatos elem, amely a siker kulcsa volt.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Mint ismeretes, a Ferencváros csapata 4-0-s vereséget szenvedett kedd este a Groupama Arénában a Dinamo Zagrebtől, így 5-1-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligájától és az Európa-liga selejtezőjének play-off körében folytathatja, míg a horvátok készülhetnek a Rosenborg elleni párharcra. A mérkőzés után mindkét tréner értékelte a látottakat, és kiemelték, mely pontok jelenthették a különbséget a két csapat között. 

"Sajnos megtörténnek az ilyen mérkőzések a futballban. Az első félidőben még jól játszottunk, ha gólra tudjuk váltani a helyzeteinket, más lett volna a mérkőzés képe. A második találat eldöntötte a párharc sorsát. Köszönöm a csapatnak a küzdését, a szurkolóknak pedig a csodálatos buzdítást. Készülünk a következő párharcra az Európa Ligában, illetve a magyar bajnokság rajtjára. A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy nagyon készültünk a meccsre, ám nehéz a feladatunk, ha így nyomás alá helyez minket az ellenfél. A sebesség döntötte el a párharcot, nagyon magas szinten játszott a Dinamo, ez egy másik gyorsasági szint volt, amit mutatott ellenfelünk, ez döntötte el a találkozót" - mondta Szerhij Rebrov.

 

Kollégája, Nenad Bjelica nem a gyorsaságban, a mentalitásban látta a fő különbséget.

„Az egy hét alatt mentálisan nagyon jól felkészültünk, éreztük, hogy jobbak vagyunk, és ez jelentette a fő különbséget a két csapat között. Az elején voltak nehéz pillanataink, a Ferencváros jól szervezte a támadásait, de a vezető gól megnyugtatta a csapatot, majd a második félidőben sikerült véglegesen eldöntenünk a párharcot. Az egész társaság nagyon összeszedte magát, a jó teljesítményünkhöz egyéni villanások is hozzáadtak. Emlékezetes estén vagyunk túl, hisz egész Horvátországnak fontos volt a siker. Edzői karrierem három legkedvesebb győzelmének egyike ez" - árulta el.

 

A Dinamo edzője elárulta: minden mérkőzésén ezt az agresszív, az ellenfél tizenhatosánál összpontosuló támadójátékot használják, és a félidőben is nyugtató taktikai utasításokat mondott legénységének. Végül párhuzamot is vont a zöld-fehérekkel:

Nagy volt a nyomás a Fradin: támadjunk vagy védekezzünk? Tavaly ugyanígy estünk ki egy olyan odavágó után, ahol ez a kérdés fogalmazódott meg bennünk.

 

A mérkőzésről minden cikkünk ide kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink