Rebrov válaszolt a kritikus szurkolóknak és értékelte a legdrágábbat

Amikor az 5-0 sem jó.

Forrás:

Kétgólos előnyre tett szert az FTC a Kisvárda ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, de a szünetre hatalmas füttykoncerttel kísérte be a Fradi Tábor a játékosokat. A fanatikusok a meccs után is kifejezték nemtetszésüket. 
 
A mérkőzésről készült elemzésünkben arra utaltunk, hogy az első félidőben látott FTC-t el kell felejteni (nemcsak a teljesítmény, hanem a hozzáállás miatt is), a másodikban viszont már egy olyan gárda teljesített, mely jó alapja lehetne egy sikeresebb, eredményesebb gárdának, amit a szurkolók is elfogadnak. Most lássuk, mit mondott Szerhij Rebrov vezetőedző a mérkőzés után:
 
„Minden meccs nehéz. Az első félidőben nem játszottunk annyira jól, a másodikban már jobban látszott az akarás a játékosaimon. Jobban is ment a játék. Voltak hibáink, ami benne van a fociban. De nehéz időszak áll előttünk, arra is kell koncentrálnunk.”
 
Kezdőként kapott bizonyítási lehetőséget a brazil Isael, aki 59 percet töltött a pályán. A mutatott teljesítményének az értékelését inkább rábíznánk Rebrovra, ő látja edzeni, ő tudja, hogy milyen állapotban van, mit kért és várt el tőle a mai mérkőzésen. Isael ugye az a futballista, akinek a piaci értékét 2.8 millió euróra becsülik, ezzel ő a magyarországi mezőny valaha volt legértékesebb játékosa.
 
„Ma még nem jött ki neki teljes mértékben a lépés. Annak viszont örülök, hogy már 60 percet tudott játszani. Bízom benne, hogy lesz ez még több is, de ahhoz megfelelő fizikai állapotba kell még kerülnie.”
 
Természetesen Rebrovnak beszélnie kellett a Fradi Tábor és a Groupama Aréna közönségének a reakcióiról is. Kőkemény füttykoncertet kaptak az első félidő végén az öltözőbe vonuló Fradi-játékosok, akik a mérkőzés lefújása után is megkapták a magukét.
 
„Sajnos ez megesik. Nem örülök, ha a csapat veszít vagy döntetlent játszik, ezekben az esetekben viszont lehet ennyire negatív a kritika. Minden más esetben viszont a szurkolóknak a csapat mellé kell állniuk, pláne azért, mert én is és a csapatom is nyitott feléjük. Amikor Szaúd-Arábiában voltam, megnyertünk egy meccset 5-0-ra. Akkor azt kérdezték tőlem, miért játszottunk ilyen unalmasan. Nem tudunk mindenkinek a kedvére lenni. Vannak, akik szerint jobban és többet kellene támadnunk, mások szerint a védekezésre kellene jobban odafigyelnünk. Az, ami látható a csapattól, az áll hozzám közel, erről gondolom azt, hogy ezen az úton kell tovább haladnunk.”
 
Tudott dolog a labdarúgásról, hogy a győzelmek el szokták csitítani az elégedetlen hangokat. Az FTC bejelentései szerint viszont kimagasló játékosok érkeztek a klubhoz. Az egy dolog, hogy őket valóban, előbb fel kell építeni, majd be kell építeni a csapatba, de a szurkolói lélektan ennél gyorsabban működik: azonnal akarja a győzelmeket.
 
Szemet gyönyörködtető játékokkal!

Legfrissebb híreink