Rebrov újra bajnok lehet, Pintér ellen bizonyíthat Oenning

Supka elnapolná a bajnokavatást, Bognárék megcsípnék a harmadik helyet.

Forrás: fradi.hu

Három meccsel folytatódik szombaton az NB I, a Ferencváros bebiztosíthatja a bajnoki címét, valamint a ZTE egy nagy lépést tehet meg a bennmaradás kiharcolásának az irányába.

14.45: Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport+)

Szerdán az Újpest bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ez hatalmas löketett adhat a bajnokságban a csapatnak. Érdekesség, hogy legutóbb mind a két gárda a Kisvárdával játszott, míg a Mezőkövesd 1-0-ra kikapott hazai pályán az NB I-ben Supkáéktól, addig a lila-fehér alakulat 1-0-ás győzelmet aratott idegenben. Az Újpest eddig 35 pontot gyűjtött a bajnokságban, ami a nyolcadik helyre elegendő jelenleg, a legutóbbi fordulóban 4-0-ra kikapott a Vidi otthonában, mely csapattal a Magyar Kupa döntőjében ismét megmérkőzik, május 3-án a Puskás Arénában.

Mint előbb már említettük, a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedtek Pintér Attiláék, sorozatban ez volt a második elbukott meccsük. A kieséstől nem igazán kell félniük, hiszen 38 pont szerepel a nevük mellett a tabellán. A Mezőkövesd mestere az Újpestet elemezte a meccs előtti nyilatkozatában, valamint a csapata nehézségeiről is beszélt:

,,Ellenfelünk játékrendszert váltott a legutóbbi egymás elleni bajnoki mérkőzésünk óta, többféle felállásban is tudnak játszani, az 5-3-2-es és 3-4-3-as játékrendszert is eredményesen alkalmazzák. Nagyon erős támadókkal rendelkeznek, emellett stabil a védelmük is, három olyan belső védőjük van, akik technikailag nagyon képzettek és a fejjátékuk is erős. Ugyanez elmondható a középpályás sorukról is, ráadásul Mitrovic személyében van egy rendkívül kreatív, nagy teherbírású labdarúgójuk. Nekünk sajnos vannak gondjaink, sérülés és eltiltás miatt több játékosunk is kiesett, Martic és Katanec sárga lapok miatt fog hiányozni, a kiesők pótlását pedig meg kell oldani. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de természetesen azon leszünk, hogy sikeresen megoldjuk ezt a szituációt, olyan felfogásban kell majd játszanunk Újpesten, hogy az pontot, vagy pontokat eredményezzen. Most is megpróbáljuk ráerőltetni az akaratunkat ellenfelünkre és igyekszünk kihasználni az adódó hibáikat, bízom benne, hogy nem távozunk üres kézzel Újpestről."

17.00: Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)

Nem írt történelmet szerdán a Kisvárda, nem jutott be a Magyar Kupa döntőjébe. Ennek ellenére a bajnokságban nem muzsikálnak annyira rosszul, hiszen az előző fordulóban három ponttal távoztak Mezőkövesdről Supka Attila legényei. 38 egységet szereztek eddig 28 meccs alatt, így nagy valószínűséggel nem fognak kiesni, egy győzelemmel be is biztosíthatnák a helyüket az első osztályban. A Kisvárda vezetőedzője elnapolná a bajnokavatást:

,,Nagyon nem szeretném, ha ezután a mérkőzés után ünnepelné a Ferencváros a bajnoki címét, meghagynánk ezt neki a következő meccsre, amikor az Újpesttel játszik hazai pályán, reméljük, ott sikerül is neki. Volt már ilyen alkalom a pályafutásom során, két éve a Honvéd edzőjeként a velünk játszott meccs után ünnepeltek, igaz, akkor sikerült nyernünk ellenük három kettőre. Ez most is előfordulhat, mindenesetre mi magunkkal foglalkozunk, és törekszünk a minél jobb eredmény elérésére, a pont vagy pontok szerzésére. Ha ki tudjuk pihenni a hétközi mérkőzést és tudunk egy-két poszton változtatni, akkor megvalósulhat mindez. De csak akkor, ha fegyelmezettek leszünk.”

13 ponttal vezeti a bajnokságot a Ferencváros, így egy győzelemmel már matematikailag is eldönthetné a bajnoki cím sorsát Szerhij Rebrov csapata. Egy pont is elég lehet Kisvárdán, azonban ebben az esetben holnap a Puskás Akadémiának kevesebb, mint három egységet kell szereznie az MTK ellen. Közel száz éves rekordot állíthatna be az FTC, ha sorozatban harmadjára is behúzná az NB I-et,így nyilatkozott az ukrán tréner a találkozó előtt:

,,Szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot. Ezzel úgy érzem, hogy némileg csökkenne a csapaton a nyomás, hiszen a fiúk is tudják, hogy nagyon közel kerültünk az újabb címvédéshez. Természetesen a bajnokság végéig nem dőlhetünk hátra, hiszen mi vagyunk a Ferencváros, amelynek minden mérkőzés egyformán fontos. Az a célunk, hogy minden hátralévő találkozót megnyerjünk. Szeretnénk a szurkolóinkat is megörvendeztetni ezzel a bajnoki címmel, hiszen ők is roppant nehéz időszakon mennek keresztül a pandémia miatt. Értük is játszunk szombaton. Jó lenne, ha a következő szezonra már visszatérhetnének a drukkerek a lelátókra, mert rengeteget tudnak segíteni a csapatomnak."

 

 

19.30: Paksi FC–ZTE FC  (Tv: M4 Sport)

Hazai pályán zárja a szombatot a Paks, mely még mindig versenyben van a nemzetközi indulást jelentő harmadik helyért. Jelenleg négy pont Bognárék lemaradása, ám a jelenlegi harmadik Vidire is nehét meccs vár holnap, hisz az életéért küzdő Honvéd vendége lesz. Bognár György visszatérése még várat magára, ezért ifj. Bognár György lesz ott a pálya mellett a csapattal. A találkozó előtt Balogh Balázs osztotta meg a gondolatait:

,,Ugyanúgy, ahogy a múlt hétvégén a DVTK-nak, most a Zalaegerszegnek is élet-halál kérdés a pontszerzés, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy nekünk is. Itthon pontokat kell gyűjtenünk, hisz’ nagy harcot vívunk a körülöttünk lévő csapatokkal, a Fehérvárral, a Mezőkövesddel, a Kisvárdával, valamint az MTK-val, hogy végül megcsípjük a harmadik, negyedik helyet. Ezek a csapatok - ahogy mi is - minőséget képviselnek, bármikor bárkit meg tudnak verni, így nagy lesz a versenyfutás az utolsó öt fordulóban. Most szombaton is agresszívan, előrefelé kell védekeznünk és nem szabad élni hagyni a ZTE-t. Hibára és futásra kell kényszeríteni soron következő ellenfelünket is, továbbá le kell redukálnunk a lehetőségeiket. Ami engem illet, most már mondhatom, a hosszú kihagyás után százszázalékosnak érzem magam. A lefontosabb, hogy tudjak segíteni a csapatnak, hiszen elérhető távolságban van még a harmadik hely is, és erre a csapatteljesítményre nagyon büszke vagyok!"

A ZTE számára nagyon egyszerű a recept, meg kell nyerni minden meccset és akkor bennmarad a csapat az NB I-ben. Az előző fordulóban nem jött ki a lépés a zalaiaknak, hiszen a vereséget szenvedtek a Honvéd vendégeként. Csak két pont az előnye Waltneréknek az utolsó előtti Budafokkal, valamint 3 az utolsó DVTK-val szemben, így életről és halálról dönthet a mai megmérettetés. Waltner Róbert röviden nyilatkozott a meccs előtt:

,,Sajnos rosszul jöttünk ki az utolsó mérkőzésből, egy döntetlent mindenképp megérdemeltünk volna. Most igyekszünk Pakson javítani és egyértelműen győzelemre fogunk játszani."

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink