Rebrov szerint nem nyerőgépek, Feczkó csalódott, Osztermájer örült - reakciók

Hornyáknak nem volt kellemes élmény a meccs, Dajka szerint jó mérkőzést játszottak.

Forrás:

Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd 0-0 

Szerhij Revrov (FTC): „Nehéz meccsen vagyunk túl. Nem vagyunk nyerőgépek. Harmadik olyan meccsünk volt zsinórban, amelyen az ellenfél tulajdonképpen kilenc játékossal védekezett. Nem örülök annak, hogy pontokat veszítettünk. Ellenfelünk nem okozott meglepetést, előző meccsünkön agresszívebben léptek fel ellenünk.. Ha helyzeteinkből egyet belövünk, akkor most más a végeredmény.”

Giuseppe Sannino (Honvéd): „Bárki, aki a Fradi ellen játszik, annak nagy alázattal kell megközelítenie a meccset. Ez látszott a játékunkon. A fiúk nagyot teljesítettek, megérdemeltük az egy pontot. Olyan is volt, hogy zavarba tudtok hozni a Fradit. Keserű még a szám íze a Kövesd elleni vereség miatt, de most örülnünk kell az egy pontnak. Még egy fontos dolog: ma este olyan csapattal álltunk fel, melyből még mindig sokan hiányoznak. Nem is csak csapatként kell a Honvédra tekinteni, hanem csapatként!"

Fradi-Honvéd: az újpestiek és az angyalföldiek is megkapták a magukét - helyszíni beszámoló - NB1.hu

Forrás: FTC-Honvéd 0-0 Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister (Civic, 83.) - Haratin, Sigér (Lodico, 63.) - Zubkov, Isael, Nguen - Boli (Varga R., 67.) Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Niba (Lovric, 61.) - Kálnoki-Kis, Ikenne-King (Kukoc, 76.), Hidi, Banó-Szabó, Moutari, Kesztyűs (Buna, 80.)

Debreceni VSC - MOL Vidi 1-1 (0-1)

Vitelki Zoltán (Debrecen): "Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, erre fel is voltunk készülve. Az első félidőben nem éreztem a játékosokban a szükséges hitet, a szünetben bátrabb futballt kértem tőlük. Fontos volt, hogy ezen a meccsen pontot tudtunk szerezni. Nagy különbség volt a két játékrész között, a kapu előtt pedig jobb döntésekre lenne szükség. Bízom benne, hogy tudunk a jövőben ennél jobban futballozni, mint ma, de még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy magasabb szintre lépjünk.” 

Joan Carrillo (MOL Vidi):
"Minden tiszteletem a Debrecené, de most az az érzésem, hogy elveszítettünk két pontot. Az első félidő jól sikerült, nálunk volt az irányítás, megszereztük a vezetést, valamint voltak további lehetőségeink is. A második játékrész már nyitottabb volt, de kontrolláltuk a meccset továbbra is, alakítottunk ki ekkor is több helyzetet, de nem tudtuk befejezni a találkozót. Ilyenkor élni kell az esélyekkel, és le kell zárni a meccset, különben az történik, amit ma is láttunk. Az ellenfél a hajrában kiegyenlít, ebből pedig a hátralévő kevés időben nehéz visszajönni. Összegezve: az első félidő rendben volt, de be kell fejezni az ilyen meccseket. Mindenki elhiheti, legjobban maga Armin Hodzic szerette volna megszerezni a második gólt. Könnyű a hibákat észrevenni, de ne felejtsük el, hogy szép gólt lőtt az első félidőben, és jól került helyzetbe a folytatásban is. Nem szabad egy emberre vetíteni az eredményeket, csapatként nyerünk, csapatként veszítünk és persze együtt játszunk döntetlent is."

(forrás: molvidi.hu)

Drámai végjáték és kapusgól Felcsúton - beszámoló a 18. forduló meccseiről - NB1.hu

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt Komoly izgalmakat hozott a hétközi forduló és nem is akármilyen gólokat. Volt kapusgól és ollózás, fehérvári botlás és egyra nagyobb bajban lévő sereghajtók. Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 0-0 Groupama Aréna, 7227 néző, v.: Pintér sárga lap: Zubkov (48.), Haratin (73.), illetve Banó-Szabó (29.), Kálnoki-Kis (45+1.), Lanzafame (67.)

Puskás Akadémia FC - Diósgyőr VTK 2-2 (0-0)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):  "A legnyugodtabb embert is kirázta a székből ez a mérkőzés, kár, hogy nem volt több néző. Számomra viszont nem volt kellemes élmény.

Az első félidőben simán lőhettünk volna két gólt, és akkor a másodikban még két-három gólt kap a DVTK.
Beszéljünk a fociról, nem akarok a bírói döntéseket kommentálni. Szeretném élvezni a focit, azonban bántó, hogy döntő szituációkban nem lőttünk be ziccert. Az is bántó, hogy Plšek lövése után a bíró nem látta a tiszta kezezést, ami minimálisan olyan volt, mint a 11-esnél. Ha másként ítél, akkor megnyerjük a mérkőzést.
A bírói döntések miatt idegessé vált a második félidő. A DVTK szinte kapura lövés nélkül szerzett két gólt, ezért dicséretet érdemelnek. Nekünk ezen még dolgoznunk kell, ha csak 90 százalékkal kihasználjuk a helyzetünket, akkor 3-0-ra nyerünk.
A foci igazságos, ilyen játékkal nem érdemeltünk volna vereséget. A saját csapatomnak köszönöm a játékot, és hogy létszámhátrányban is becsülettel küzdött."

Élő közvetítés és a gólok története a 19. forduló meccseiről - NB1.hu

NB I, 19. forduló PUSKÁS AKADÉMIA FC - DVTK 2 - 2 90+1.p.: Egyenlít a Puskás Akadémia! Egy baloldali szöglet után Favorov csúsztatott a kapufára, a kipattanót Hegedüs értékesítette fejjel, 3 méterről. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - PAKSI FC 0 - 3 83.p.: Alighanem eldőlt a meccs.

Feczkó Tamás (Diósgyőr):
"Nagyon csalódott vagyok, mert kezünkben volt a győzelem, az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni.
Az első félidőben az egész bajnokság leggyengébb teljesítményét nyújtottuk. A pálya középső harmadában rengeteg labdát adtunk el, nem tudtunk támadást építeni, nem tudtuk azt játszani, amire készültünk, és nem tudtunk az ellenfél védelme mögé kerülni

Azonban csapatom mentális erejét bizonyítja, hogy hátrányba kerültünk, mégis magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.
Vezetésünk birtokában 4-5 olyan kontrát vezettünk, amit góllal kellett volna befejezni, azonban rendre rossz megoldásokat választottunk.
Az utolsó utáni pillanatban egy fegyelmezetlenség miatt - a mi bedobásunk után rúgott szögletet a hazai csapat - két pontot Felcsúton hagytunk.

Egy borsodi gyereknek így kell debütálni a DVTK-ban, nem véletlenül akartuk minden áron leigazolni Molnár Gábort. Ezek a megoldások benne vannak, bíztos vagyok benne, hogy még a ma látottnál is jobb lesz."

(forrás: dvtk.eu)


Zalaegerszegi TE - Kisvárda FC 1-1 (0-1)
 

Dobos Barna (Zalaegerszeg):

"Nagyon nehéz körülmények között kellett játszanunk, a szél nagyon megnehezítette mindkét csapat dolgát. Ez egyértelműen a színvonal rovására ment, ennek ellenére, az első félidőben volt két száz százalékos helyzetünk, sajnos nem sikerült ezeket értékesíteni. 
Nagyon sok múlik ezeken, hiszen utána az ellenfél vezetést is szerzett. Megint egy pontrúgás után kaptunk gólt, most próbáltunk embert fogni, illetve területet is védeni, tehát vegyesen próbáltuk megoldani ezt, de sajnos megint ilyen szituációból kerültünk hátrányba.
Le a kalappal a csapat előtt, hogy mentálisan mennyit tett a társaság azért, hogy legalább egy pontot szerezzen vagy győzzön.
Az egyenlítés sikerült is, sajnos a győzelemre már nem maradt idő."

Dajka László (Kisvárda):

Ebben az időjárásban is mindkét csapat odatette magát, és így elég jó mérkőzés kerekedett belőle.
Ami nagyon fontos volt számunkra, hogy megszereztük a vezetést, és úgy gondolom, megvolt a lehetőségünk a második gól megszerzésére is, ami eldöntötte volna a mérkőzést és utána a hazaiak egy támadás végén egyenlítettek.
Azt kell hogy mondjam hogy benne volt a levegőben, hogy el tudjuk vinni a három pontot ma, de a végén meg kellett elégednünk eggyel.

(forrás: kisvarda.hu)

Kaposvári Rákóczi FC - Paksi FC 0-3 (0-2)

Disztl László (Kaposvár): "Az első tíz percben jól kezdtünk, három óriási helyzetünk volt, amivel meg kellett volna szereznünk a vezetést. Az ilyen felfokozott hangulatú és fontosságú mérkőzésen fontos, hogy ki lövi az első gólt. Ami még nagy szerencsétlenség volt, hogy a Paks kapusa sajnos tízesre védett. Ezt a sok negatív hatás után nem tudtuk lereagálni. A második félidőben kockáztattunk és támadokat is behoztunk.
Próbáltunk helyzeteket kialakítani, de nem sikerült." 

(forrás: M4 Sport)

Osztermájer Gábor (Paks):

„Nagyon elégedett vagyok, úgy játszottunk, ahogy képzeltem. Nullára hoztunk egy fontos mérkőzést, ami köszönhető volt a jó védekezésünknek, valamint Rácz kiváló védéseinek. Az elején azért ránk ijesztett a Kaposvár, de védelmünk jókor volt jó helyen, és elkerültük a gólt. Az első öt perc után stabilizáltuk a játékunkat, majd átvettük az irányítást. Nagyon készültünk ellenfelünkből, és ez be is jött, jó érzéssel tölt el a nyolcvanöt percen keresztül mutatott játékunk. A szél befolyásoló körülmény volt ezen a meccsen, de tudtunk rá figyelni. Ha az őszt is figyelembe vesszük, az utolsó öt meccsünkből négyet megnyertünk, ha valaminek, ennek önbizalmat kell adnia a jövőre nézve. Régi-új játékosaink: Szakály és Bertus rendkívül jól beépültek a csapatba, de Szélpál és Sajbán is nagyszerűen focizott ma” 

(forrás: paksifc.hu)

Legfrissebb híreink